reвaLюtzie

Tinerii sârbi şi-au apărat cu pietre civilizaţia, poporul şi tradiţia de invazia liberalismului vestic


Ieri, tinerii naţionalişti sârbi au ieşit în stradă pentru a împiedica desfăşurarea unei parade gay în centrul Belgradului. Tablou devenit specific pentru statele care mai păstrează valorile tradiţionale: confruntări violente de stradă, presiunea organizaţiilor internaţionale asupra guvernului naţional, nemulţumirea majorităţii populaţiei.

Ce a scos, de fapt, tinerii în stradă? Ura faţă de homosexuali? Nu cred.

În societate există multe alte probleme sociale care se află în topul priorităţilor (sărăcie, inechitate socială, corupţie, criminalitate etc.), care totuşi nu scot oamenii în stradă. De ce anume naţionaliştii protestează împotriva „paradelor gay”, de fiecare dată?

Eu cred că tinerii au fost deplin conştienţi despre cauza pentru care au ieşit să lupte cu pietrele. Este vorba de apărarea civilizaţiei tradiţionale în faţa invaziei ideologice a vestului. Nu însăşi comportamentul unei minorităţi cu dereglări psiho- comportamentale provoacă nemulţumiri şi revolte, ci tentativa unor forţe străine, de a viola spaţiul valoric şi ideologic al popoarelor tradiţionaliste.

Astfel de reacţii sunt foarte importante. Anume un astfel de reflex de autoapărare reprezintă un indicator evident, care ne spune dacă o colectivitate mai reprezintă un popor (unitate organică, care are în centrul său o tradiţie, fiind capabilă să reacţioneze la pericole externe) sau o naţiune modernă (un ansamblu de indivizi atomizaţi, dirijaţi de un singur sistem ideologic raţional).

Iată că sârbii au demonstrat au demonstrat că mai reprezintă un popor.

Popoarele din estul Europei (inclusiv şi Republica Moldova) şi din Balcani continuă să se mai afle sub o presiune ideologică puternică. Ţinta este evidentă: etnocidul, anihilarea popoarelor, în calitatea lor de subiecţi ai istoriei şi transformarea lor în nişte mase de indivizi izolaţi, egoişti, dirijaţi cu ajutorul reflexelor condiţionate, asemenea câinelui lui Pavlov.

Mişcările pentru apărarea gay-lor, alături de celelalte mişcări de stânga (ecologiştii, feministele, apărătorii drepturilor animalelor, apărătorii dreptului la exprimare, pacifiştii, anarhiştii etc.) nu sunt decât nişte elemente de avangardă („avant-garde” – potrivit DEX-ului al limbii române: AVANGÁRDĂ reprezintă un „detaşament care se trimite în fruntea unei trupe în marş spre a o asigura împotriva unui atac prin surprindere”. Nu este doar o speculaţie, însăşi activiştii pro-gay recunosc acest lucru şi îl reconfirmă, fără un pic de jenă, cu orice ocazie.

Reclame
Standard

12 gânduri despre „Tinerii sârbi şi-au apărat cu pietre civilizaţia, poporul şi tradiţia de invazia liberalismului vestic

 1. e foarte radical.
  din articol pot deduce că ești socialist și anti libertarianism.
  Dar uite că negarea efectelor pozitive pe care le pot aduce liberarianismul( desigur sunt şi părţi negative) şi excluderea lor din „caietul de sarcini” duce la îngroparea definitivă a şansei de a ieşi de sub abisul unui sistem imperial totalitarist din secolul trecut.

  Am împărtăşit şi eu, cândva, ideea că „Mişcările pentru apărarea gay-lor, alături de celelalte mişcări de stânga (ecologiştii, feministele, apărătorii drepturilor animalelor, apărătorii dreptului la exprimare, pacifiştii, anarhiştii etc” sunt RĂUL.

  Dar uite că am încercat să privesc stratul de ozon din cealaltă parte. Am înţeles că odată cu dobândirea tuturor libertăţilor pe care le cere, omul, animal fiind, o să doboare toate dogmele şi crezurile morale după care s-a condus milenii de-a rîndul. DAR!

  Dar odată cu distrugerea valorilor vechi, apar cele noi. Apare omul ca individ-societate aparte şi fiecare îşi va putea ordona viaţa după anumite reguli noi care vor fi inventate tot de el. Bon, asta e şi un fel de anarhism, dar unicul sistem de organizare rămas „intact” este tocmai acesta.

  O să ajungem să trăim live ceea ce a spus Einstein: Nu ştiu cu ce arme se va duce al treilea război mondial, dar al patrulea se va duce cu pietre/bîte.
  Dar numai prin renaştere vom putea revalorifica toată existenţa noastră.

  Apreciază

  • Dupa distrugerea valorilor vechi apar cele noi!?
   Esti pus pe glume! Valorile sunt aceleasi de la crearea omului de catre Dumnezeu.
   Dupa distrugerea valorilor apar NON-valorile, si asta este ceea ce vedem cu ochii nostri, zi de zi. Sofismele nu mai folosesc la nimic, atunci cind esti atacat pe toate caile.

   Apreciază

 2. Intr-un sistem care nu este capabil sa formeze o personalitate, libertatea nu are nici un sens, pentru ca doar o personalitate poate sa exercite cu adevarat libertatea.
  Ce folos din „libertatea de expresie” daca nu ai ce exprima?

  Apreciază

 3. O valoare adevarata nu poate disparea sau aparea, valoare exista permanent (de la facerea lumii nu s-au schimbat multe). Alta problema este ca oamenii pot fi dezintegrati pana la nivelul incapacitatii de a face diferenta dintre o valoare si non-valoare. Asta se intampla.
  Tinerii care au iesit sa protesteze impotriva gay paradului au venit, de fapt, sa apere integritatea umana si general notiunea de OM.

  Apreciază

 4. Facutu de Bine zice:

  @alexandrugurdila

  Nu stiu daca te intereseaza parerea mea si cu toate acestea ti-o spun. Daca unii ca tine, in numele drepturilor omului imi vor impune sa asist si sa aprob astfel de manifestari, inclusiv legalizari de droguri, prostitutie,pornografie, etc., tin sa te anunt „stimabile” ca veti avea o problema.
  Mare !
  Mare de tot !
  Prea v-ati luat lumea in cap, prea faceti ce vreti, prea va dati super-oameni si noi niste nenorociti redusi mintal !
  In astfel de cazuri voi deveni exact ca voi: nu am mama, nu am tata ! Sunt nascut in vitro ! Va fac „carne de mici”, ca asa vrea muschii mei !
  Renastere zici ?
  Eu voi contiuna cu Reforma !
  Comprende ?
  Capisci ?

  Apreciază

 5. sarbii au ucis 10000 de bosniaci musulmani. In Kosovo sarbii si albanezii s-au macelarit precum mai rau de Evul mediu timpuriu.

  Apoi sarbii au luat in brate pe un criminal precum Broz Tito,care impuscat sute de romani in Varset-Jugoslavia,mii si mii de oponenti politici,etc.

  Spre deosebire de sarbi,poporul roman nu a imbratisat comunsimul ateu si criminal.Am avut partizani in munti,am avut disidenti,am avut de toate!

  Iar sarbii si-au dat cu maciuca in cap singuri,facand in mijlocul Europei gropi comune,la atatia ani de la sfarsitul lui Hitler si Stalin!!!!

  PS: NATO asteapta si Basarabia ca membra in interiorul sau.Adica prin UNIREA cu ROMANIA! Primul expulzat va fi Vladimir Voronin iar al doilea vei fi tu pentru ca lupti pentru independeta republicii separatiste Moldova!

  Apreciază

 6. Holo-cash, vad ca esti mare admirator al NATO, de aia nu ma mira deloc ca aberezi cu niste date false care se refera la asa-numitul „genocid”. Poporul sarb a suferit o agresiune nu doar militara, dar si informationala din partea SUA si NATO, asta este unicul adevar.
  Se cunoaste acum si denumirile companiilor de PR care au organizat campania informationala impotriva sarbilor, inventand tot felul de „masacre in masa a populatiei”, „lagare de concentrare” etc.
  Vedem aceeasi industrie si in cazul „holocaustului”. Nimic nu e nou.
  Nu imi doresc o Basarabia in NATO, ci o Romanie si Basarabie libera de orice trupe de ocupatie (fie ele americane sau rusesti)

  Apreciază

  • mai tavi mai,tu gandesti ce spui?

   PROCESUL DE LA HAGA a venit cu DOVEZI clare,video,marturii a mii de mame care si-au pierdut copii in Bosnia,datorita unor sarbi din armata Jugoslaviei.

   Nu sunt aberatii,nici fantezii,ci purul adevar. Nu compara holocash ul evreesc inventat cu crimele din Bosnia ale sarbilor.Sarbii au reactionat in pur stil comunist: au vazut ca pierd litoralul -de altfel paradis-al Croatiei,si drept raspuns au tras,au macelari casele si oamenii croati.Musulmani in Bosnia,etc.

   Gandeste cu capul,ca -cu cat incerc sa te trezesc la realitate,tot mai tare te afunzi in ideiile tale fixe si DEZinformate.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s