Politica

Se va pensiona Voronin la umbra verdelui stejar?


Cine a spus că nu sunt posibile minuni în perioada campaniei electorale? Am ajuns să o vedem şi pe asta: comuniştii lui Voronin apărând limba română în autonomia găgăuză iar reprezentanţii liberal-democraţilor lui Vladimir Filat, promovând ideea oficializării limbii ruse.

Ceva timp în urmă, candidatul pe listele PLDM, Petru Vlah, declara în cadrul unei emisiuni de dezbateri de la postul public de televiziune din Găgăuzia că formaţiunea sa pledează pentru ridicarea limbii ruse la rangul de a doua limbă oficială a statului şi pentru federalizarea Republicii Moldova.

PCRM cedează teren în Găgăuzia, locul care aducea în campaniile electorale un număr stabil şi confortabil de voturi. Slăbirea în această regiune a comuniştilor provoacă panică, fapt care se observă în comportamentul inadecvat al reprezentanţilor comuniştilor.

Îl vedem pe Voronin înjurând alegătorii, îl vedem pe directorul agenţiei „Omega”, care candidează pe listele PCRM, încercând să explice ziariştilor locali de ce fiind comunist, el recunoaşte limba română drept limbă oficială în Republica Moldova.

Prea mulţi paşi greşiţi fac comuniştii, prea multe bile albe albe oferă PCRM liberal-democraţilor. Destul pentru a trezi suspeciuni.

În actuala campanie, ne-am trezit cu doi foşti preşedinţi ai Republicii Moldova, Mircea Snegur şi Petru Lucinschi, pe post de sprijinitori ai AIE (dar mai exact, ai PLDM) în pofida trecutului său comunist. E şi firesc, fiica lui Mircea Snegur, Natalia Gherman, deţine în prezent funcţia de vice-ministru al afacerilor externe în guvernul Filat, iar fiul lui Petru Lucinschi, Chiril, candidează pe listele PLDM.

Dacă Voronin îşi va continua în acelaşi hal procesul de erodare a propriului partid, nu excludem situaţia când în viitorul cel mai apropiat, îl vom găsi într-un triumvirat, alături de Snegur şi Luchinschi, la umbra verdelui stejar.

Reclame
Standard

Un gând despre „Se va pensiona Voronin la umbra verdelui stejar?

  1. Pingback: Se va pensiona Voronin la umbra verdelui stejar? | De la bloggeri adunate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s