basarabia

Ce se pregăteşte pentru ziua de 1 decembrie?


Ziua de 1 decembrie s-ar putea transforma într-un mare circ postelectoral, în care s-ar putea ciocni cel puţin patru actori:

  1. Comunitatea evreilor intenţionează să instaleze în centrul oraşului menora – simbolul său religios. Este straniu că reprezentanţii acestei comunităţi (mai exact afaceriştii evrei) au avut inspiraţia să fixeze acest eveniment anume pentru ziua de 1 decembrie, chiar dacă sărbătoarea evreiască Hanukia e pe 2 decembrie. Locul exact al desfăşurării nu a fost anunţat, însă se presupune va fi zona din centrul oraşului.
  2. Asociaţia Maica Matrona intenţionează să mobilizeze mii de oameni pentru împiedicarea instalării menorei.
  3. Grupurile de acţiune „Deşteptarea” şi „Spiritul românesc” au anunţat intenţia de a organiza un marş cu prilejul Zilei României. Tot atunci ei urmează să desfăşoare un concert în scoarul Teatrului de Operă şi Balet (care în mod sigur nu este finanţat de banii de buzunar al adolescenţilor)
  4. Mai multe cluburi de arte marţiale, precum şi mişcarea de tineret „Voievozii”, Mişcarea Naţional Democrată” au anunţat că vor organiza în scuarul Teatrului de Operă şi Balet o acţiune de „demonstrare a stilului de luptă”. Desigur, acţiunea reprezintă un fel de contracţiune faţă de marşul „unionist”.

Reamintesc că la 28 noiembrie vor avea loc alegeri parlamentare, care ar trebui să deblocheze criza politică în care se află Republica Moldova mai mult de un an.

Reclame
Standard

4 gânduri despre „Ce se pregăteşte pentru ziua de 1 decembrie?

  1. Pingback: Ce se pregăteşte pentru ziua de 1 decembrie? | De la bloggeri adunate

  2. Valentin zice:

    Nu participa Voievozii cu arte martiale, nu induceti lumea in eroare, asta e cu totul alta organizatie finantata de comunisti! Asta e o manevra clara de a lovi in Gabriel Stati, care creste rapid in rating-uri.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s