Politica

PPE – cuibul excomuniştilor şi mafioţilor europeni?


Nu m-a mirat deloc ştirea că PLDM a fost acceptat în PPE, unul din cele mai influente cluburi politice de pe continentul european la care visează să adere toate partidele, fie ele de dreapta, fie ele de stânga. Respectiv, PPE are nevoie de partide care ar putea promova interesele celorlaţi membri.

Din această cauză, în această „familie” sunt acceptate orice elemente degradate, chiar şi lideri cu un trecut dubios.

Nu prea multă lume îşi pune întrebarea: ce caută într-o structură, care se declară promotoarea unor valori de dreapta, o formaţiune de stânga, cum ar fi Partidul Social Democrat din Portugalia? Răspunsul este  foarte simplu: elita europeană îl vrea pe Barroso în fruntea UE, iar acest lucru nu poate fi realizat decât prin intermediul celui mai puternic grup politic din Europa.  Culmea este că un individ ca Barroso, care a fost un membru activ al mişcărilor radicale de stânga, este acum „una din cele mai de vază” personalităţi ale PPE.

Un alt exemplu este cel al lui Silvio Berlusconi, care a figurat în trecut în numeroase dosare penale legate de fapte de corupţie, evaziune fiscală, despre care se vorbeşte că ar avea legături cu mafia italiană figurând şi în lista membrilor cunoscutei loje P2. Un fapt interesant este că însuşi Nicolas Sarcozy a apărat în instanţă interesele lui Berlusconi în calitatea sa de avocat.

Din câte vedem, PPE este un club elitar, care nu are la bază nici un fel de valori sau principii, ci interesele clanurilor oligarhice.

Iată de ce nu trebuie să ne mire şi o eventuală aderare a partidului „Edinaia Rossia” la PPE. Anume în acest scop partidul de guvernare de la Moscova adoptase conservatorismul la unul din congresele sale, renunţând la platforma social-democrată.

În cadrul unei emisiuni de la Publika TV Wilfred Martins mărturiseşte că PPE poartă un dialog destul de activ cu cei de la „Edinaia Rossia”, aşa că nu este exclus ca în viitorul apropiat, formaţiunea oligarhiei ruse să adere la „cea mai mare familie politică europeană”, iar PLDM să devină un vasal nu doar al Angelei Merkel, Berlusconi şi Sarcozy, dar şi al lui Putin.

Tânărul maoist Barroso

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s