reвaLюtzie

Cine deţine monopolul asupra „societăţii civile”?


Câteva organizaţii sponsorizate din afara ţării noastre au purces la sfidarea societăţii moldoveneşti. Acest lucru îl urmărim în declaraţiile şi comunicatele de presă publicate în ultimul timp. Astfel, cele câteva asociaţii întreţinute artificial pe teritoriul republicii noastre apar în text în calitate de „societate civilă”, iar Biserica, organizaţiile de tineret şi sutele de mii persoane care şi-au exprimat sprijinul pentru aceste organizaţii prin petiţii şi semnături sunt reduşi la nivelul de „anumite grupuri de cetăţeni”. Să înţelegem că organizaţiile care nu sunt întreţinute de guvernele statelor străine şi diverse organizaţii internaţionale nu pot pretinde la statutul de „societate civilă”? O stranie şi impertinentă abordare.

Nu este vorba doar de o simplă manipulare, ci pretinderea la un monopol asupra statutului de „societate civilă” din partea unor organizaţii marginale care nu au bază socială şi nu reprezintă nicio categorie a populaţie, existând exclusiv decât din contul sponsorizărilor străine.

Pe de o parte avem organizaţii şi mişcări care reprezintă şi exprimă diverse segmente ai societăţii (asociaţii obşteşti, Biserica, culte religioase, grupuri neformale şi comunităţi locale), pe de altă parte avem o mână de organizaţii străine care pretind la rolul de „dirijor” al societăţii impunând norme şi legi străine de poporul nostru, poziţionându-se în opoziţie cu întreaga societate. Despre ce democraţie („putere a poporului”) putem vorbi în aşa caz?

P.S: Este foarte straniu că joi, Amnesty International Moldova anunţase o conferinţă de presă dedicată necesităţii adoptării legii nediscriminare, dar în ultimul moment a anulat-o, rezumându-se la un comunicat de presă. Le este frică ONG-urilor pro-gay să răspundă la tirul de întrebări şi argumente înaintate de jurnalişti şi societatea civilă?

Reclame
Standard

Un gând despre „Cine deţine monopolul asupra „societăţii civile”?

  1. Stavros zice:

    Aşa şi numai aşa!Cu Dumnezeu înainte Octaviane! Cele mai înalte aprecieri! JOS, la infern,- CIUMA SODOMITĂ a homosecilor=zoofili=nicrofili=pedofili=transperverşi=analofili=SIDA… etc.,etc. JOS la pucioasa Sodomei şi Gomorei, la jarul mistuitor, acolo să-şi facă mîrşăveniile inainte să intre pe furca satanei blestemate!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s