moldova

Cum să deosebim adevăratul patriot de un „lup în blană de oaie”?


Din fericire, în pofida faptului că în ultimul timp au răsărit mai multe organizaţii şi partide politice care se pretind a fi „patriotice”, există o metodă foarte bună de a deosebi adevăratul patriot de  falsul patriot. Există o hârtie de turnesol care este singura în drept să stabilească criteriul patriotismului a unui cetăţean sau organizaţii: certificatul de naştere a ţării noastre – Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova.

Propuneţi ţipălăilor, care doar moldoveni nu sunt şi nu au capacitatea să spună două vorbe în limba pe care ei numesc „moldovenească”, să jure credinţă fiecărei propoziţii din declaraţie de independenţă, fără nici un fel de excepţie.

Dacă vor reacţiona ca dracul la mirosul de tămâie, să ştiţi: aveţi în faţa voastră nişte lupi în piele de oaie, nişte duşmani înveteraţi ai Republicii Moldova şi poporului său. Ignoraţi-i, oameni de acest fel nu merită atenţie. Lăsaţi-i să ţipe şi să fluture din pumni ca nişte clovni. Ei devin cu adevărat important ca pederaştii – doar atunci când i se acordă atenţie. Patrioţii adevăraţi ai acestui pământ îşi văd liniştit de treabă, muncesc zi de zi pentru ceea ce în viitorul va da roade răsturnând minciuna şi mişelia. Picătura chinezească îşi va face treabă, să nu vă îndoiţi.

Standard

24 de gânduri despre „Cum să deosebim adevăratul patriot de un „lup în blană de oaie”?

  1. http://savatie.wordpress.com/2011/03/23/activistul-pro-gay-oleg-brega-in-vizorul-mitropoliei-moldovei/#respond

    Activistul pro gay Oleg Brega în vizorul Mitropoliei Moldovei
    În această dimineață Departamentul de Relații Externe al Bisericii Ortodoxe din Moldova a expediat o scrisoare oficială pe numele directorului Jurnal Tv, Adrian Gîțu, în legătură cu cazul Oleg Brega. Scrisoarea este rezultatul mai multor plîngeri din partea credincioșilor ortodocși venite pe diferite căi prin care se semnalează insultele clerului și defăimarile credinței ortodoxe produse de Oleg Brega în cadrul emisiunii ”Inamicul public”.

    ”Prin prezenta Vă comunicăm indignarea față de repetatele declarații jignitoare la adresa Bisericii și credinței Ortodoxe precum și instigările la ură națională rostite în cadrul emisiunii “Inamicul public”, declarații ce se constituie în acte de promovare a ideilor cu caracter nazist și xenofob pe fondul unei puternice aversiuni față de religia ortodoxă”, se spune în scrisoare.

    În ediția din 18 martie a emisiunii în cauză, autorul acesteia, Oleg Brega, a folosit etichetari naziste față de un cetățean vorbitor de limba rusă care protesta pașnic împotriva legii denumite generic “antidiscriminare”. Oleg Brega a catalogat nația rusă ca fiind nație impură, spre deosebire de nația română care, în opinia sa, este “pură”. Astfel de etichetări sînt catalogate de dreptul internațional drept “promovare a ideilor cu caracter fascist, rasist și xenofob”, pentru ele fiind prevazută pedepsa cu privațiune de libertate de la 6 luni la 5 ani.

    ”Biserica Ortodoxă din Moldova face eforturi majore pentru ca diversele naționalități care, prin împrejurările istorice, populeaza țara noastră să conviețuiască în pace și bună înțelegere, se mai spune în scrisoare. Declarațiile naziste și xenofobe pe care Oleg Brega le face de pe ecranul Jurnal Tv strică pacea dintre popoare și îngreunează lucrarea pastorală pe care Biserica Ortodoxă din Moldova o are atît în țară, cît și în străinătate”.

    Departamentul de Relații Externe al Bisericii Ortodoxe din Moldova îndeamnă administrația Jurnal Tv să se delimiteze de activitatea nazistă xenofobă și anticreștină a numitului Oleg Brega pentru ca procesul de judecată să nu atingă activitatea întregului trust. ”Faptul că Jurnal Tv oferă spațiu pentru promovarea ideilor cu caracter fascist, rasist, xenofob și anticreștin constitue o infracțiune și poate atrage dupa sine urmările legale de rigoare. Considerăm că cele întîmplate sînt o scăpare a administrației Jurnal Tv și că Jurnal Tv se va delimita de discursul nazist al lui Oleg Brega de îndata ce va citi comunicarea noastră și va condamna public instigările la ură religioasă comise în cadrul emisiunii “Inamicul public”. Acest fapt este necesar pentru a ști dacă intenția noastră de a porni un proces de judecată împotriva numitului Oleg Brega trebuie să se rasfrîngă și asupra Jurnal Tv, sau dacă întreaga responsabilitate îi revine exclusiv lui Oleg Brega”, se spune în scrisoare.

    În încheiere, autorii scrisorii își exprimă încrederea că Jurnal Tv nu face excepție de la dorința comună a societății moldovenești de a construi un stat bazat pe valori democratice. ”Considerăm că, prin eforturi comune, vom reuși să facem din Republica Moldova un stat bazat pe valori democratice în care să nu mai fie loc pentru discriminări legate de naționalitate, rasă sau culoare. Un rol important în atingerea acestui țel nobil îl are și presa, în special televiziunea. Credem că Jurnal Tv, care este o televiziune tînără și cu mari năzuințe nu face excepție de la dorința comună a societății noastre de trăi în pace și bunăîntelegere cu toată lumea”, se spune în încheierea scrisorii.

    Sursa: Moldova Ortodoxa

    Apreciază

      • moldovlah zice:

        Mergind pe firul logicii, daca ii casuneaza unui descreierat sa proclame REPUBLICA CIOCANA, ar trebui, in calitate de cetatean al cartierului respectiv, sa ii declar credinta vesnica respectivului, care eventual ar scrie cu pixul pe o foaie de caiet si o DECLARATIE DE INDEPENDENTA.
        Cred ca mergi prea departe cu simpatia pt geopoliticianul de curte al Kremlinului, taica Dughin, cind sustii asemenea aberatii!

        Apreciază

  2. moldovlah, imi pare rau ca o duceti rau cu logica. Daca esti adept unui idei, e firesc ca nu poti sa respingi documentele sale de baza. Nu poti comunist fara sa respecti „Capitalul”, nu poti fi legionar daca nu respecti „Carticica sefului de cuib”, nu poti fi crestin daca nu respecti Biblia si Sfanta Traditie. Asa nu poti fi un separatist al Republicii Ciocana daca nu respecti o declaratie de independenta a Ciocanei. Daca nu respecti o astfel de declaratie, nu esti separatist. E clar?

    Apreciază

  3. moldovlah zice:

    Ca sa nu mai lungim gluma cu ciocanarul, ce se intelege din ceea ce scrii, este ca tu sustii cu infocare pactul Stalin-Hitler din ’39 a carui prelungire este ocuparea Basarabiei si Bucovinei din ’40, re-anexarea acestor doua provincii ROMANESTI in ’44, a caror urmare este DECLARATIA DE INDEPENDENTA fata de ROMANIA din ’91.
    Spune oblu ca sustii separatismul sustinut de Kremlin, in contra natiei si intereselor ROMANESTI din teritoriile ocupate abuziv de catre urss si nu te mai fofila dupa subtilitati filo-Ortodoxe, care in cheie de dezlegare A.D., nu inseamna nimic altceva decit proiectia intereselor Muscalesti asupra Balcanilor si Europei Centrale.
    Sper ca m-am facut destul de bine inteles!

    Apreciază

    • Mi se crează senzaţie că nu aţi citit Declaraţia de Independenţă. Actul desfiinţează nedreptatea înfăptuită drept urmare a pactului Ribbentrop-Molotov şi proclamă crearea unei entităţi noi. Astfel, Republica Moldova este un rezultat al emancipării românilor basarabeni.
      Basarabia este reprezentată în primul rând de OAMENI, nu de teritoriu. Din păcate, cei din România nu pot nicidecum să înţeleagă acest lucru.

      Apreciază

    • Uniunea Europeana va desfiinta Romania crede-ma.Tinerii pleaca in Germania,iar aici vor venit tineri din: China,Libia, Botswana,India,Vietnam si insula pacificului PNG

      Basarabenii sustin Republica Moldova pentru ca au fost TRADATI si de RUSI si de NEMTI si de ROMANIA si de separatistii din tiraspol!!

      Basarabenii au cazut la mijloc si au fost tradati.Evident ca si in razboiul din 1992 au fost tradati de Snegur,de Smirnov,de Eltin si de Iliescu! Punct

      Apreciază

  4. moldovlah zice:

    Nedreptatea înfăptuită drept urmare a pactului Stalin-Hitler ar fi fost desfiintata doar prin revenirea la situatia dinaintea raptului teritorial sovietic, ceea ce nicidecum nu s-a rezolvat prin zisa declaratie, cum nu s-a rezolvat nici situatia OAMENILOR din gubernia RM, rusofonilor si filo-Rusilor (in rindul carora cauti sa te inregimentezi, judecind dupa ceea ce promovezi aici) li s-a rezervat statutul de uber-mensch, prin politica promovata in toata aceasta perioada, iar Romanilor Basarabeni in continuare le este rezervat statutul de populatie aservita.
    Cei din Romania, de care bag seama ca te delimitezi, desi traiesti in ROMANIA, cu sau fara voia ta, nu au trecut prin procesul de mancurtizare incit sa linga mina purtatorului de knut Rusesc.
    Ma rog, fiecare mladita a neamului Romanesc cu metehnele ei!

    Apreciază

    • Repet. Basarabenii au toate motivele sa creada ceea ce cred pentru ca au fost tradati de Iliescu in 1992,cand se putea face UNIREA cu Romania.

      Printre TRADATORI s-a numarat si CORNELIU COPOSU care a spus ca ,,nu-mi trebuie 4 milioane de minoritati,,

      In acest context inteleg basarabenii care s-au orientat catre Moscova si au cerut pasaport rusesc!

      Apreciază

      • moldovlah zice:

        Daca inteleg bine, tu pretinzi ca incerci sa ocupi o pozitie de mijloc intre adeptii re-Unirii cu Romania si descreieratii descrisi in articolul de mai sus.
        Parerea mea este ca iti irosesti energia inutil, in afara de faptul ca mentii o stare de confuzie asupra teritoriului populat majoritar de etnici Romani.
        Nu vei reusi nicicum sa indupleci capra sa nu mai infulece varza, la care s-a dedulcit deja. Ba, mai mult, capra asta are obiceiul sa ii infulece si pe cei care adopta o pozitie de asa-zisa „neutralitate bine-voitoare”, asa cum incerci tu sa demonstrezi.

        Apreciază

  5. Nu ocup cale de mijloc si nici nu incerc sa fiu „neutru”. Ma intereseaza lucrurile si problemele cu adevarat esentiale, care nu sunt nici lozinci, nici decoratii politice.
    Discutiile legate de uniri si dezuniri sunt interesante, dar neesentiale. Decat am discuta ce au facut strabuneii, mai bine am face ceva ce ar ajunge la nivelul a ceea ce au infaptuit ei. In locul faptelor noi ne rezumam la discutii si parade.

    Apreciază

  6. pentru MOLDOVLAH:Daca Basarabia s-ar uni cu Romania ACUM , ar mai pleca 1 milion de basarabeni in Occident,si ar ramane DOAR rusofonii si jidanii bolsevici in BAsarabia!

    Politica de DEZNATIONALIZARE a URSS e mic copil pe langa Uniunea Europeana Sovietica.

    1 milion de basarabeni tineri SUNT plecati deja peste granita, ar mai pleca 1 milion de tineri,si ar ramane doar pensionarii.

    Parca vad deja Spania,Germania,Italia si Anglia plina cu basarabeni!

    Asta vrei tu ,,UNIRE CU ROMANIA,,???? FI SERIOS! In Romania sunt 1 milion de someri acum.Basarabenii ar muri de foame in ROmania.

    Apreciază

  7. moldovlah zice:

    Tarile u.e. sunt deja intesate de Romani si Romani Basarabeni. Basarabenii care sunt in Romania deja, nu sunt muritori de foame, ba unii chiar si-au creat un statut social si financiar peste medie, deoarece sunt muncitori si adaptabili.
    Mai sunt si alte intrebari?

    Apreciază

    • Ceea ce spui e valabil in mica parte.In Romania sunt aproximativ 300 mii de basarabeni veniti in ultimii 20 de ani,si care s-au integrat.

      Insa daca ar intra in UE,si ar veni 1 milion,CREDE-MA ca nu se integreaza.(eventual o sa stea pe la prieteni,dar nu isi gasesc job,daca romanii 1 milion nu au job,si majoritatea tineri)

      Apreciază

  8. Cea mai mare parte din cei care au vrut sa plece in occident deja au plecat. Pentru a munci in Italia, Spania sau Portugalia moldovenii nu au nevoie de eurointegrare, oricum pleaca daca isi propun acest lucru.

    Apreciază

    • Octavian draga,

      Noi vorbim aici de un EXOD.Inca nu a avut loc acel exod.

      Pana in anul 2002,cetatenii romani din Romania, NU puteau merge in UE-Shengen,decat cu viza.

      Acest lucru a dus ca din Romania sa plece dupa 1989 pana in 2002 circa 2 milioane de romani.

      Astfel daca in 1989 erau 23,4 milioane de romani,in 2002 au ramas sub 22 milioane.

      INSA adevaratul exod al tineriilor(capsunarii,muncitorii),au plecat dupa SCOATEREA vizelor,adica incepand cu 2002.

      Populatia Romaniei(cifre reale) este acum de 18 milioane! Deci au mai plecat vreo 4 milioane de romani dupa 2002.

      E valabil si pentru Basarabia.Daca intre in UE,va fi un adevarat exod!

      Apreciază

      • 1. Populatia Romaniei este de 18 milioane din cauza avorturilor si ratei mici de natalitate, nu din cauza „exodului”.
        2. Din Basarabia deja au cam plecat toti, nu prea mai are cine sa mai plece. Cine, pensionarii, copii minori?

        Apreciază

  9. Si copii minori vor deveni odata majori,anii trec repede.

    Da,e adevarat ca si avorturile au fost in numar record in Romania,si ca natalitatea e mica.

    Dar fa un calcul,la 250000 de nasteri,si vreo 300-400 mii de morti*de batranete pe an,cam in ce proportie afecteaza asta,in comparatie cu emigrarea.

    Am uitat sa iti spun ca in USA sunt 1 milion de romani majoritatea ,,pocaiti,, Numai in Chicago sunt 6 Biserici penticostale romanesti si vreo 2 Ortodoxe Romanesti.

    Numarul prin 2004 in Chicago era de 60000 de romani,in toata USA era de 1 milion.

    IN Canada sunt iarasi 1 milion si ceva,mai ales in Montreal,Toronto,etc.

    Basarabenii au plecat in Italia,sunt circa 70000,in orice caz sub 100000.

    In Romania sunt vreo 300000 ,in special medici(ca medicii romani au plecat in Germania,etc). dar si alte meserii.

    Basarabeni sunt si in Rusia la lucru.

    Problema in Romania e cea ca taranii care au mers la munca in ferme,sau job-uri sezoniere,dupa 1 an 2 ,nu s-au mai intors si si-au luat si copii cu ei.

    Sate intregi din Vaslui,Botosani,Maramures,etc au plecat si s-au depopulat,populand Madridul si satele din jur,si in special Italia.

    In Italia sunt 300000 de tigani din Romania doar langa Roma si Milano,in corturi si baraci.

    Alti 1 milion de romani sunt tot in Italia,la spalat vase sau baby-sitter.

    In Germania sunt 600000 de sasi din Romania plecati pe vremea lui Ceasca,iar in Israel 450000 de evrei plecati tot atunci.

    Crede-ma ca Basarabia are tineret,si are destul incat sa mai plece,in special in zona rurala.De ce crezi ca au venit toate sectele astea din America ,si au umplut satele de ,,biserici,, neo-pagane care mai de care?

    Pentru a atrage membri,si pentru a casatori fetele in America.Asa au facut si in Romania,cu penticolstalo-baptisto-martori-mormoni.

    Pe undeva e clar ca avortul e cea mai mare plaga si crima in Romania.

    Doar ca numarul a scazut,ajungand pana la 150-200 de mii pe an,in comparatie cu 1 milion jumate de avorturi in 1990.

    Asta NUMAI datorita faptului ca romancele au plecat in Spania,si tinerele au plecat in Occident,facand avort acolo.Nicidecum nu e vorba de ,,moralitate,, ca a scazut numarul avorturilor.Plus ca a aparut contraceptia,alt avort hormonal…

    Apreciază

Lasă un comentariu