Lumea

Poziţia Moldovei faţă de atacul asupra Libiei – o chestiune de principiu


De ce este importantă poziţia noastră faţă de problema Libiei? Pentru că orice acţiune importantă pe plan internaţional devine un precedent şi o normă, care mai devreme sau mai târziu, poate să se întoarcă împotriva oricărui stat, inclusiv şi Republica Moldova. Iată de ce este foarte important să ne definim o poziţie clară faţă de o situaţie, pentru a fi îndreptăţiţi să acţionăm în anumit fel în situaţii  care ne-ar putea viza direct.

O vorbă rămas de la bătrânii noştri spune „ceea ce nu-ţi place, altuia nu-i face”. Nu trebuie să susţinem ceea ce nu dorim să se întâmple nouă. Cred că e un lucru uşor de înţeles.

Moldova a susţinut Georgia când aceasta a fost agresată în august 2008 sub pretextul „protejării populaţiei paşnice”, ţara noastră nu a recunoscut independenţa provinciei sârbe Kosovo – stat creat în urma unei agresiuni împotriva statului sârb, iată de ce acum Moldova trebuie să fie de partea guvernului legal al Libiei şi să condamne atacurile militare ale aliaţilor occidentali asupra unui stat suveran. A accepta şi justifica războiul împotriva statului libian doar pentru a demonstra cuiva „docilitatea faţă de politica externă pro-occidentală” nu poate fi decât o dovadă de imaturitate şi laşitate.

Desigur, poziţia noastră nu poate schimba esenţial lucrurile, însă dacă ne dorim respectaţi, trebuie să ne obişnuim să adoptăm nişte poziţii principiale în problemele internaţionale, indiferent cine este agresorul sau cel agresat.

Reclame
Standard

2 gânduri despre „Poziţia Moldovei faţă de atacul asupra Libiei – o chestiune de principiu

  1. Afla ca agentul CIA Osama Ben Laden,care ne-a ucis fratii basarabeni,care luptau in cadrul URSS in Afganistan in anii 80, lupta acum in LIBIA de partea AMERICANIILOR. Si Ilie Ilascu a luptat in Afganistan,nu doar in Transnistria si este un expert de lupta ,in gherila urbana.

    Deci lumea e mica: CIA a stiut de atentatele din 11 septembrie 2001, si de aceea nu l-au capturat pe Bin Laden,care acum lupta cu americanii in Libia,si care in anii 80 lupta tot cu americanii in Afganistan,impotriva rassei albe din URSS,trimisa la moarte special de oculta lui Gorbaciov.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s