reвaLюtzie

Basarabia are nevoie de o mişcare ideologică revoluţionar-conservatoare


Şi să nu vă potriviţi cu acest veac, ci să vă schimbaţi prin înnoirea minţii, ca să deosebiţi care este voia lui Dumnezeu, ce este bun şi plăcut şi desăvârşit.

Republica Moldova are nevoie de o mişcare ideologică revoluţionar-conservatoare. Anume „mişcare ideologică” şi nu partid, pentru că un conservatorism real nu poate fi compatibil cu sistemul de partide şi electoralismul. Conservatorismul este un curent care vizează întreg organism naţional şi nu o clasă socială, un partid, un grup de interese sau un segment electoral. Iată de ce o dreaptă autentic conservatoare nu este şi nu poate fi un jucător electoral.

Cu toate astea, revoluţionar-conservatorul nu se află în afara politicii, ci deasupra politicului. El este un om cu fire aristocratica, pentru care sunt primordiale sentimentul de onoare şi demnitate, dar în acelaşi timp ştie să comunice cu masele populare. El se impune în politică prin voinţă şi prin autoritate, nu prin mişelie şi minciuni.

De ce anume de revoluţionar-conservatorism am avea noi nevoie şi nu de un alt curent? Pentru că revoluţionar-conservatorismul nu este o ideologie sau un simplu curent politic, conservatorismul este mai mult o stare de spirit, o atitudine faţă de valorile tradiţionale ale unui neam sau civilizaţii. Personalitate, familie sănătoasă, comunitate funcţională, spiritul de solidaritate sunt valori de care are nevoie societatea noastră pentru a ieşi din criză. Liberalismul încearcă să ne elibereze de tot şi toate, inclusiv şi de noi înşine, iar comunismul este un model social artificial şi utopic care încearcă să elimine tot ce este natural, tradiţional şi organic. În opoziţie faţă de aceste două curente, conservatorismul apără lumea FIRESCULUI, în limita legilor pe care le-a dat Dumnezeu omenirii.

Noul conservatorism trebuie să fie unul revoluţionar, pentru că după o lungă perioadă de distrugere sistematică a obştilor săteşti, propagandă comunistă, liberală şi atee, distrugerea valorilor familiale şi spiritul de solidaritate, societatea noastră are nevoie de o schimbare radicală. Piatră pe piatră nu trebuie să rămână din vechea societate, care în afară de mişelie, trădare, egoism, imoralitate, mizerie, electoralism şi politicianism nu ne-a oferit nimic.

Este nevoie de un conservatorism care ar oferi opţiuni absolut noi pentru tineretul basarabean, scoţându-i din mrejele schemelor manipulatorii ale partidelor politice.

Standard

4 gânduri despre „Basarabia are nevoie de o mişcare ideologică revoluţionar-conservatoare

  1. your photo http://www.financiarul.ro/tag/loje-masonice/ reprezinta un salut masonic cu pumnul ridicat.

    Nu cred ca se potriveste la ce ai scris.

    Masonii se recunosc prin semne,prin saluturi,si prin limbaj.

    De altfel Televiziunea din Georgia a prezentat intr-o zi ca Georgia e atacata de armata Rusiei si ca presedintele Poloniei a murit in Rusia.

    Jurnalistul a fost arestat.Georgia fusese atacata de Rusia inainte cu 1 an sa fie stirea prezentata…

    insa presedintele Poloniei avea sa moara in Rusia.O fi coincidenta sau s-a vrut o transmitere de mesaj masonic Global??

    Apreciază

  2. propun sa faci un lucru fff util pentru generatia tanara,atat pentru tinerii din Basarabia,cat si pentru cei de aici.

    Anume,sa prezinti din mai multe surse gazetaresti,jurnalistice, Facultatiile Academiile care scot someri pe piata,in proportie majoritara,si cele care merita.

    Astfel cand tanarul student se decide unde sa mearga sa stie CE anume va face dupa,si in viata!

    Dupa cate stii facultatiile aparute si in Chisinau ,,studii europene,, stiinte politice,scot someri pe piata muncii de peste 99 la suta!!!!

    Facultatiile ca geografie turism, filosofie, studii iudaice(de parca am fi in eretz israel!), scot someri in proportie majoritara.Si multe altele. Universitati din Romania ca ,,Bogdan Voda,, Spiru Haret, si multe altele facultati private,scot someri,iar diplomele nu le ia nimeni in seama.

    Facultatiile care merita,si scot angajati pe piata muncii,care isi gasesc oricand de lucru sunt: IT,Teologie, Medicina,Facultatea de litere(in cazul in care ies traducatori de limbi straine), scoli profesionale,scoli post-liceale si inca cateva.

    Ar fi foarte utila o astfel de dezbatere pe internet!

    Apreciază

Lasă un comentariu