moldova

Poate fi creată o naţiune cu ajutorul unui site web?


Ce fel de „naţiune” este cea care se construieşte cu ajutorul panourilor publicitare şi site-urilor web? Ce fel de „naţiune” este cea care începe să-şi descrie istoria cu „nu ştim de unde vine numele nostru”? Ce „naţiune” este cea care îşi construieşte istoria pe scrierile unor alcoolici şi marginali? Ce „naţiune” este ai cărui „cele mai de frunte” sunt brigadirii, preşedinţii de kolhoz şi activiştii partidului comunist?

Mă bucur că cineva încearcă din răsputeri să promoveze astfel de aberaţii, pentru că prostiile au şi ele părţile sale pozitive:  trezesc oamenii din amorţeală intelectuală.

Cu cât sunt mai insistenţi, cu atât poporului Basarabiei reacţionează mai dur la aberaţii de acest gen. Orice cetăţean al Republicii Moldova sănătos mintal, orice patriot al Basarabiei, care îşi respectă părinţii, strămoşii, tradiţia şi cultura  nu poate fi moldovenist. Iată de ce inventatorii unor „naţiuni civice”, unor „noi etnosuri” sunt sortiţi eşecului şi oprobriului public din start.

PS: Pentru mine moldoveniştii îmi amintesc secta care acum câteva săptămâni organizarea conferinţe publice prin care încerca să explice moldovenilor că viaţa pe pământ a fost creată de extratereştri, prin urmare Dumnezeu este un extraterestru.

Iată de ce încerc să nu-i atrag atenţie. «Доктор на больных не обижается».

Standard

5 gânduri despre „Poate fi creată o naţiune cu ajutorul unui site web?

  1. sergiu ene zice:

    Octavian o natiune nu se ‘construieshte’ cum te exprimi tu – ci se infiinteaza, se formeaza si alte sinonime pot fi folosite in acest context. Se construiesc cladiri, , etc.. Moldovanul nu stie a scrie corect articole dar deja si le publica… asta e adevarul din pacate a natiunii noastre. O natiune plina de proshti, inculti, analfabeti si indiferenti de aceasta natiune. Web-ul nu ajuta la nimic bun. Doar ne mai aduce aminte ca mai existam, inca…

    Apreciază

  2. evghenii zice:

    Impartasesc multe din ideile tale stimete autor, spui ca nu poti crea( construi, infiintia) o natiune prin intermefiul web? insa ce zici de natiunea Romana de astazi care este opusul poporului roman de acum 150 ani, caci noi basarabenii suntem mai romani decat multi romani din asa numita Romanie. Cercurile masone au reusit nu numai prin web ci si prin multe alte modalitati banale sa ciopleasca natiuni, inclusiv si pe cea romana de astazi, pe care contiunua sa o ciplesca pe ambele maluri ale Prutului, prin intermediul descareeratiolor, care pentru bani si putere, и Мать родную продаст, asta tu numesti natiune?!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s