fascism, moldova, Politica

9 mai – ziua eliberării noastre de noi înşine


Iată că din nou ne apropiem 9 mai, ziua care reaminteşte despre tragediile poporului român. Pe de o parte avem victoria aliaţilor împotriva Germaniei şi aliaţilor săi (printre care s-a aflat şi poporul nostru), pentru ca ulterior prin înţelegerea de la Ialta să fie instaurată o nouă ordine pe continentul European, atât din punct de vedere geopolitic („cortina de fier”), cât şi ideologic (dihotomia liberalo-comunistă).

În felul acesta am fost obişnuiţi să privim unilateral lucrurile. O mare parte a oamenilor încă mai trăiesc în perioada „războiului rece”, identificându-se fie cu tabăra occidental-liberală, fie cu tabăra sovieto-comunistă. Desigur, aceste poziţii sunt foarte comode, pentru că ambele tabere reprezintă învingătorii din cel de al doilea război mondial. Este mai uşor să fii de partea celor care şi-au pus laurii pe frunte, decât să aderi de bună voie la tabăra celor învinşi şi umiliţi. Iată de ce nimeni nici nu îndrăzneşte astăzi să se întrebe: ce-ar fi dacă şi cei învinşi au avut partea lor de adevăr? Oriunde, oricând, punerea unei astfel de întrebări trezeşte brusc reacţii violente, foarte „tolerante” şi foarte „democratice” din partea „antifasciştilor” declaraţi, iată de ce puţini sunt cei care se aventureze să caute şi să apere adevărul. De o tentativă de a găsi răspuns la astfel de întrebări nu poate fi nici vorba. Numai cunoscutul slogan „nicio toleranţă faţă de intoleranţi” cât face! „Antifascismul” de azi a devenit o ascunzătoare comodă a lepădăturilor şi nemernicilor de tot soiul.

Tentativa interbelică a popoarelor europene de a identifica „a treia cale”, care ar scoate civilizaţia din determinismul materiei şi ar reîntoarce omul la valorile tradiţionale, a suferit eşec din mai multe motive (Hitler şi Mussolini nu au făcut decât să deturneze mişcarea de revigorare a popoarelor), asupra revoluţionar-conservatorismului a fost pusă cruce. A urmat un veac negru, care ni se prezintă astăzi drept o „societate progresistă şi democratică”. Munca intelectuală, efortul şi jertfa generaţiei din perioada interbelică a fost pusă sub sechestru. Pe fruntea elitei naţionale ale popoarelor care au pierdut războiul (printre ele se află şi Republica Moldova) a fost pusă ştampila de „criminali”. De facto, a avut loc decapitarea elitei moldoveneşti, spre a lipsi organismele naţionale de orice capacitate de a reacţiona la pericolul extern. În prezent orice tentativă de revenire la normal este înfierată de continuatorii „aliaţilor” (liberalii şi comuniştii), fiecare impunându-şi propria viziune asupra prezentului, trecutului şi viitorului, pretinzând că sunt deţinătorii ai adevărului absolut, devenind uniţi atunci când este vorba de un pericol la adresa Sistemului.

Cine de cine a fost eliberat?

Ce a adus 9 mai? Eliberare? Da, eliberare, dar nu de forţe străine, ci de noi înşine. Trupele sovietice au venit să ne elibereze pământul nostru de noi, pentru a ridica aici complexe industriale prin care să exploateze populaţia în folosul unei maşinării de război, exact aşa cum au procedat europenii în coloniile din Asia şi Africa. Atunci când sunt omorâţi şi exploataţi oameni în numele progresului social-economic, nu prea contează ce ideologie justifică aceste crime: de stânga ori de dreapta. În mod ironic, astăzi când evocăm milioanele de victime ai regimului sovietic, ni se spune că trebuie să mulţumim pentru fabricile şi uzinele din ţară, de parcă aceşti nemernici ar fi în stare să ne returneze morţii în cazul în care le vom întoarce înapoi complexele industriale!

Astăzi vin alţi „eliberatori” (de această dată „liberalo-europeni”), care din nou încearcă să ne „elibereze” de noi înşine, ducându-ne într-o altă Uniune a „proletariatului fericit”. Simbolic, 9 MAI reprezintă ziua care uneşte cele două tabere satanice (liberală şi comunistă). Această coincidenţă nu este una întâmplătoare.

Ei ne spun că trebuie să le mulţumim că ne-au salvat de fascism, dar ce înţeleg ei prin „fascism”? Doinele, mămăliga, vinul, horele, tricolorul, legea străbună, Biserica, familia tradiţională, moşiile – toate acestea reprezintă „fascismul” de care am fost „eliberaţi”. Actualei generaţiei îi revine nobila sarcină de a reinstaura ceea ce a fost şi este distrus în continuare de către forţele întunericului.

Reclame
Standard

2 gânduri despre „9 mai – ziua eliberării noastre de noi înşine

  1. Este foarte bun articolul, dar permite-mi, te rog, o corectură: schimbă „ce dacă şi cei învinşi au avut partea lor de adevăr?” cu „ce-ar fi dacă şi cei învinşi au avut partea lor de adevăr?” sau cu „dacă şi cei învinşi au avut partea lor de adevăr?”, fiindcă, altminteri, se înţelege că cei învinşi au avut partea lor de adevăr, dar tu dai doi bani pe asta. Mulţumesc.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s