basarabia

„Panglica Sfântului Gheorghe” – o armă a Federaţiei Ruse împotriva Republicii Moldova


Federaţia Rusă suferă din cauza lipsei unor mituri care ar defini rostul său pe plan internaţional, în actualul moment al istoriei. Spre deosebire de perioadele anterioare, Rusia medievală, Imperiul Rus, URSS avea „pe cont” un război de apărare naţională, care ar deveni un model al unităţii naţionale. Rusia de astăzi nu are nici o măreaţă victorie, ci doar o succesiune de umilinţe şi eşecuri.

În 1612 întreaga Rusie s-a ridicat împotriva invadatorilor polonezi, pentru a evita dispariţiei sale ca stat. La 4 noiembrie, printr-un efort colosal, Moscova este eliberată de invadatorii străini, pentru ca în timpurile noastre anume această zi să fie decretată drept „zi a unităţii naţionale a ruşilor”.

În 1812, cea mai mare putere continentală – Franţa declară război Imperiului rus, din nou întregul  popor se ridică la luptă împotriva agresorului. Trupele lui Napoleon sunt distruse. Războiul devine un simbol al măreţiei Rusiei şi stimulează expansionismul ţarului în alte zone ale lumii.

În 1941, URSS este atacat de Germania naţional-socialistă. Din nou forţa poporului şi a Bisericii Ortodoxe joacă un rol primordial în salvarea ţării. Aşa-numitul „război pentru apărarea patriei sovietice” devine un simbol în jurul căruia are loc construcţia mitului despre „măreţia Uniunii Sovietice”.

Precum spuneam mai devreme, astăzi Federaţia Rusă este o ţară lipsită de acel mit care ar unifica întregul popor. În pofida faptului că actuala Rusie pretinde a fi continuatorul de drept al URSS, victoria asupra Germaniei aparţine exclusiv Uniunii Sovietice, nu Federaţiei Ruse. Iată de ce actuala elită rusească încearcă să deconstruiască vechile mituri, pentru a construi „un mit al Rusiei contemporane”, de parcă războiul ar fi fost câştigat de Putin şi Medvedev, nu de Stalin.

Panglica „Sfântului Gheorghe”

După ce ziua de 4 noiembrie a fost „privatizată” şi compromisă de grupările de extremă dreapta, autorităţile ruse au proces la crearea unor noi simboluri naţionale. Atunci s-a propus lansarea campaniei „panglica Sfântului Gheorghe”. Paradoxal, dar acest element simbolic nu are nimic în comun cu cel de al doilea război mondial şi URSS, reprezentând doar o rămăşiţă a regimului ţarist împotriva căruia au luptat sovieticii. În epoca postmodernă astfel de „mărunţişuri” nu prea au importanţă. S-a procedat la sinteza unor elemente imperiale şi sovietice, pentru crearea, în final, a unui „produs nou”, a unui „mutant mitologic”, propriu Federaţiei Ruse. Ziua de 9 mai a fost transformată dintr-un mit sovietic, într-un mit al „Rusiei capitaliste-eliberatoare”.

Sensul mitului – redefinirea realităţii

Mitul este purtătorul unui metalimbaj, a unei gramatici ai realităţii. El defineşte ce este bine şi ce este rău, cine este duşmanul şi cine este aliatul, cine este străin şi cine este conaţional. Prin răspândirea mitului construit în interiorul Federaţiei Ruse, în spaţiul CSI şi în alte ţări ale lumii, inginerii sociali  încearcă impunerea a unei gramatici ai realităţii politice naţionale şi internaţionale. Chiar dacă panglica „negru-oranj” pare una „inofensivă”, în realitate aceasta reprezintă o armă eficientă în războiul de recucerire a fostelor zone de influenţă. În această gramatică, Republicii Moldova nu i se rezervă decât rolul de pion al Moscovei.

Vulnerabilitatea fostului spaţiu sovietic (inclusiv al Republicii Moldova) constă în lipsa unor mituri naţionale, care ar crea un sistem imun la agresiunile de acest gen. Republica Moldova (Basarabia) are nevoie de propriile sale mituri şi o doctrină naţională, fundamentate pe nişte realităţi istorice, care ar defini identitatea statului nostru şi calea pe care trebuie să parcurgă ţara noastră în viitor apropiat şi îndepărtat. Iată de ce actuala generaţie trebuie să depună un efort fizic şi intelectual enorm pentru redefinirea spaţiului fizic şi simbolic în care existăm.

Reclame
Standard

6 gânduri despre „„Panglica Sfântului Gheorghe” – o armă a Federaţiei Ruse împotriva Republicii Moldova

 1. cea mai mare marsavie a lui stalin,a fost atunci cand a eliberat Biserica Ortodoxa,pentru a primi sprijinul populatiei,in momentul cand Hitler a inconjurat Moscova,in 1942,creand astfel ,,nationl-comunismul,, o struto-camila.

  Dupa ce a castigat razboiul,preotii si Biserica a inchis-o din nou,si a dus-o acasa in siberia.

  Asa e diavolul,te amageste,iar dupa ce te foloseste,iti da putere,sau iluzia puterii,apoi te nimiceste.

  Asa fac si francmasonii,aceasi tactica: dupa ce implementeaza homo, gay, legalizarea prostitutiei,drogului,etc, economia se dezvolta enorm,prin investitii,prin turism sexual,etc,iar banii curg garla dand iluzia PUTERII,si a FERICIRII.

  Rezultatul insa e unul …diabolic: toate tariile astea bogate masonizate vor PIERI genetic. Natalitatea nu exista,iar imigrantii care vin,fac copii,si le vor OCUPA tara.

  Deci,iti vinzi sufletul, ai bani.Rezultatul e moartea.

  Asa si cu Stalin. Rusii l-au sustinut,iar iluzia puterii a venit in 1945,prin marea ,,victorie,, socialista in lume,si a marelui popor rus.

  URSS a ocupat jumate din planeta. Rezultatul il vedem azi: Stalin a pierdut razboiul,iar rusii s-au lasat amagiti,la fel ca tariile masonizate de azi,ca Olanda,etc.

  Rusia ,URSS e destramat,rusii au emigrat cu milioanele in USA,in toata lumea,oamenii de cultura asemenea.Criminalitatea e enorma,iar starea materiala e zero.

  Daca rusii nu se lasau amagiti de Stalin,si il primeau pe Hitler ca un eliberator,cum l-au primit ucrainenii,satui de Siberia si de cei 10 milioane de ucraineni morti ai lui Stalin,ce rezultat era?

  Rusii vorbeau limba rusa si germana azi,iar poporul rus,ucrainean, avea tehnologie germana pana dupa cercul polar de nord, populatia in crestere, BISERICA mai puternica ca oricand. Sa nu vorbim de rassa alba,care domina Europa,iar minoritatiile nu conduceau statele,precum e in Belgia de azi,cum e in Romania(UDMR,uniunea evreilor din Ro),cum e in R.Moldova(Zinaida,Dodon,si altii,care-s evrei),cum e in Franta,unde presedintele e evreu…..etc

  Nemtii si Hitler au eliberat Biserica in Basarabia (Antonescu)in 1941,in Ucraina,Rusia.

  Rusii s-au lasat amagiti de Stalin!

  Apreciază

 2. Vorbesti in text de o REdefinire.

  In primul rand Rusia,trebuie sa inceteze pentru totdeauna sa asasineze populatia inocenta in Cecenia,iar teroristii ceceni asemenea,sa inceteze sa ucida zilnic 7-8 rusi.

  PACEA e foarte simplu de facut: la putere in Moscova sa vina niste patrioti rusi(niet Jirinovski care e jidan sadea), iar TERORISTII rusi sa fie arestati si predati la Haga.

  In Cecenia la fel: sa fie luati partizanii patrioti ceceni,si unsi sefi ai regiunii autonome Cecenia.

  Rusia sa se RE-organizeze teritorial dupa modelul statelor unite,sa acorde libertate regiuniilor,pentru a se dezvolta.

  Omsk nu e la fel de dezvoltata ca si Moskva. Leningrad,actual-fost S.Petersburg(nume nemtesc), nu e tot una cu Smolensk sau Vladivostok.

  Puterea comunista,si ACUM pe vremea lui Putin-Medvedev,e identica cu puterea CENTRALIZATA a URSS.

  Ori daca o anume autonomie ECONOMICA s-ar da CECENIEI,iar patriotii ar fi lasati pe functii,in interiorul Rusiei,ar insemna PACEA in zona.

  RUSIA trebuie sa inceteze colaborarea cu israelul.Sa aresteze miliardarii de carton,care sunt evrei de origine.

  RUSIA trebuie sa interzica cele 5000 de SECTE religioase care au navalit ca ciuperciile,sau ca SIDA in aceasta tara ORTODOXA.

  RUSIA trebuie sa faca orice ca sa interzica AVORTUL,crima.

  Rusia trebuie sa se dezica de igor smirnov,care inca asteapta ca Lenin sa invie din morti,si care are multe bube in cap.

  Rusia trebuie sa inteleaga ca s-a terminat cu perioada ocupatiilor militare,si ca acum e un razboi de ocupatie ECONOMICA.

  Rusia trebuie sa isi investeasca banii facut din gaz,petrol si altele, in tariile din lumea a 3-a,in curs de dezvoltare,pentru a face concurenta ,si a crea o NOUA Banca Mondiala,CONCURENTA cu evreii din USA de la FNI,si Banca Mondiala.

  Astfel,dand credite avantajoase Somaliei,Congo-ului,Indiei,Indoneziei,etc, vor aparea surprize in dezvoltarea lumii,iar aceste state nu ar mai fi sclavele FMI.

  FMI acorda credite enorme tariilor cu resurse naturale,iar dupa ce aceste tari nu mai pot da dobanda inapoi,fiind imposibil, FMI cere resursele naturale,FMI e un ASASIN ECONOMIC.

  Rusia,trebuie sa se delimiteze de Stalin si de ,,victoria,, din 1945.

  Nu in ultimul rand Rusia,trebuie sa isi dezvolte partide,si ramuri ONG, in domeniul ecologiei,dupa dezastrele naturale din jurul Moscovei,ce au crescut temperaturiile enorm de mult.

  Adica sa isi planteze hectare de noi puieti,si paduri, apoi sa reduca emisiile de gaze,etc.

  Dusmanul nr 1 al poporului rus este secta religioasa,care macina poporul rus.Dusmanul 2,sunt droguriile si criminalitatea.Dusmanul 3,alcohoolul si vodka.

  Apreciază

 3. I SUPPORT GENOCIDE zice:

  Octavian, ce ar spune prietenii tăi de la U.T.E. şi Dugin despre incapacitatea ta de a alege rolul sacru eurasiatic-rus-naţionalbolşevic şi de a sărbători den pabedi?

  Apreciază

  • http://dacia-mare.blogspot.com/

   Basarabia,romanii din Basarabia trebuie sa se uite doar la INTERESUL PROPRIU.

   Asta pentru ca basarabenii au fost TRADATI si de rusi,si de Romania(1940,1992,etc),si nu cred ca ai vrea sa fi in locul lor!

   Basarabia nu a dus-o bine,de vreo 200 de ani incoace! Pe buna dreptate spun basarabenii de rand ca in anii 70 era mai bine in URSS. Aveau job,siguranta,si NU atata saracie precum e acum.

   Din rau in mai rau. cum zic jidanii : DUPA NOI,TOT NOI!

   Apreciază

 4. Rusia se poate ridica doar in razboiul mondial economic in care ne aflam.Nu mai exista razboi ca pe vremea lui Stefan cel mare.

  RUsia se poate dezvolta economic,si sa isi mareasca populatia ,ca altfel dispare genetic,iar Siberia si rusia vor ramane pustii.

  Rusia se poate dezvolta doar daca isi aresteaza unii miliardari de carton,de etnie evreeasca,care supun Rusia intereselor unor Corporatii multi-nationale.

  STATUL in cazul Rusiei trebuie sa fie intarit,prin acordarea unor taxe suplimentare coroportaiilor masonice,pentru ca aceste Corporatii vor DISPARITIA tuturor statelor, o noua moneda mondiala UNICA,

  In Romania au desfiintat GRANITELE tarii,cu Ungaria,Bulgaria.Au desfiintat Armata,si unele Ministere.

  Vor desfiinta tot Parlamentul si va ramane doar cel din Bruxelles.

  Populatia e obligata sa aiba card de sanatate cu CIP. Card de banca,de sanatate,card pe firma,

  Sunt firme care te obliga sa ai card,ca altfel NU isi vireaza salariul.

  Ne-am MASONIZAT!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s