distributism

Oferirea de personalitate juridică familiei – o soluţie pentru criza socială, economică şi demografică?


Cu toţii recunoaştem că familia este o instituţie fundamentală a societăţii, care trebuie să constituie o prioritate pentru orice guvernare. Cu toate astea, lipsesc mecanismele şi condiţiile necesare pentru supravieţuirea aceste „celule fundamentale”.

Pe lângă funcţia educativă, socială, familia dispune şi de o funcţie economică. Orice familie este şi a fost o instituţie care are nevoie de resurse pentru a asigura propria sa existenţă. În perioada agrară, acest lucru era unul firesc. Familiile erau preponderent extinse (buneii, părinţii copiii), iar destrămarea lor era un fenomen extrem de rar. Familia reprezenta o întreprindere care producea pentru propria sa existenţă şi acest lucru îi garanta unitatea şi continuitatea în timp.

În perioada modernă, procesul industrializării şi urbanizării a schimbat termenii – familiile au fost nevoite să producă pentru întreprinderile din afara sa, iar întreţinerea copiilor a devenit un lucru împovărător. Familia a devenit un element al sistemului economic, lipsită de orice autonomie şi orice capacitate de a acumula propriile resurse.

Restabilirea acestei autonomii ar putea avea loc prin acordarea personalităţii juridice familiei şi scutirea ei de orice taxe şi impozite, astfel ca aceasta să aibă posibilitatea să pună pe roate o mică afacere, formând un fond care ar fi utilizat strict pentru necesităţile familiei (alimentare, locuinţă, educarea copiilor, întreţinerea bătrânilor). Desfiinţarea familiei ar însemna desfiinţarea afacerii, iar fondul acumulat ar putea fi conservat şi repartizat copiilor în momentul în care vor împlini 18 ani.

Aceeaşi idee poate fi aplicată drept o alternativă actualului sistem de pensionare, ai cărui perspective sunt destul de sumbre. Voi ce părere aveţi?

Standard

3 gânduri despre „Oferirea de personalitate juridică familiei – o soluţie pentru criza socială, economică şi demografică?

 1. …ca o ironie a sortii. De cand a aparut capitalismul,democratia si dupa destramarea imperiului diabolic URSS, Moldova descurajeaza si DEZBINA familiile,prin emigrare…

  Culmea,URSS-ul diabolic,incuraja familia,iar R.Moldova cu capitalismul descurajeaza familia. Si cica URSS-ul era ATEU,dar incuraja familia crestina cu apartament,job,scoala gratuita,etc.

  E o mare perversitate,care se gaseste si in Romania ,in comparatie cu regimul Ceausescu si actualul tovaras Basescu-iliescu-constantinescu.

  Mai e un adevar: Ceausescu masonul,membru in Loja Propaganda Due, avea icoane in casa personala din Scornicesti,si mergea in vacante la Manastiri cu Elena Ceausescu,a interzis prunc-ucideriile,avortul si contraceptia hormonala cancerigena,

  iar ,,crestinul,, pupator de icoane Iliescu,dar si Basescu si altii,dau gratuit contraceptie hormonala cancerigena tinerelor, si avort la cerere.

  Adica sa isi semneze decretul de executie al propriului copil din pantec! Halal democratie! Halal capitalismul lui peste!

  Capitalism e in Germania,unde exista CAPITAL,si nu MONOPOL ca in Romania,Moldova,Ucraina,Bulgaria, a corporatiilor multi-nationale CONDUSE DE JIDANII SIONISTI!

  Firme imobiliare,Farmacii, Bau-maxx,Bau-mitt, Kaufland, benzinarii, apartin jidaniilor.

  Farmaciile vand la greu CONTRACEPTIE AVORTIVA CANCERIGENA HORMONALA,ca asa vor patronii jidani.

  Insa in israel,se INCURAJEAZA prin toate mijloacele natalitatea.

  Adica noi sa murim,iar jidanii sa traiasca! Iar palestinienii copii sunt ucisi si impuscati in cap in timp ce merg la scoala de soldatii din armata israelului!

  Iar teoretic,israelul e ,,democratie,, Halal democratie!

  Apreciază

 2. PS: am vazut la Al-jazeera un interviu cu un palestinian,care a ramas singur pe lume.Toate rudele, copii,sotia,parintii,bunicii,verisorii,matusiile au MURIT in bombardamentele israelului in Gaza!

  In aceste conditii,daca ma pun in locul acestui palestinian,si eu m-as arunca in aer,ca sinucigas kamikaze!

  In ceea ce priveste Basarabia,trebuie,ca si in Romania,cautate firmele jidovesti si BOICOTATE!

  Sa incepem cu trustul media REALITATEA TV,si CATAVENCU,cumparat de jidanul Elan swartzenberg!

  Apoi cu firmele,imobiliarele,farmaciile lor. Sa nu mai mergem la medicii lor sa ne operam rudele!

  Si asa mai departe.

  Mall-uriile lor sa dea famliment! Sa plece de aici,sa stea acolo de unde provin.

  In paralel trebuie dezvoltat un comert legionar,ca si cum spunea Zelea Codreanu in cartiile sale,daca le-ati citit.

  Cantine romanesti, magazine,de unde sa se incurajeze sa se cumpere! Mai nou sunt si targuri cu produse traditionale ECO,sanatoase fara E-uri,si care trebuie sa fie incurajate.

  Si asa mai departe.

  Atunci familiile vor fi incurajate sa mearga in agricultura,pomicultura,si asa mai departe! Ca daca cumparam din IMPORT,cum e in Uniunea Europeana diabolica,unde 80 la suta din mere,pere,mancare,suruburi,masini,tehnologie e din IMPORT,atunci suntem TRADATORI DE NEAM SI TARA!

  Si in felul asta imbogatim firmele intermediare jidanesti,care se ocupa cu import-export!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s