ProletKult, reвaLюtzie

O postare “incorectă politic”


Cunoscutul regizor Lars Von Trier a fost expulzat de la festivalul de la Cannes după ce şi-a făcut publice simpatiile sale ideologice. Omul a mărturisit că este atras de figura istorica a lui Hitler şi stilul naţional-socialist în artă. Nu a omorât pe nimeni, nu a incitat la ură rasială sau etnică, doar şi-a mărturisit simpatiile. Cu toate astea, a fost declarat „persona non-grata” şi dat afară cu mare scandal. Desigur, într-un festival care este un preponderent de stânga, unde propaganda comunistă, pederastia, feminismul şi alte boli ale omenirii sunt ca la ele acasă, de o „alunecare” spre dreapta sau extrema dreaptă nici nu poate fi vorba. Iată că observăm cum „diversitatea” declarată nu este chiar atât de „diversă” din câte se declară, iar „pluralismul” nu este chiar atât de „pluralist” precum se crede.

Îmi displace Hitler, dar sunt nevoit să constat odată în plus că de cele mai dese ori în spatele discursurilor legate de „toleranţă”, „egalitate”, „nondiscriminare” se ascunde, de fapt, un sistem ideologic bine închegat, care nu este mai puţin totalitar decât comunismul sau nazismul, la fel de antiuman şi violent în gesturi şi limbaj.

Agresivitatea „societăţii civile” neostângiste este în creştere şi în Republica Moldova (a se vedea acţiunile diversioniste ale aşa-numitei „coaliţie nedisciminare”). Oare trebuie să ne aşteptăm la lagăre de concentrare pentru cei „intoleranţi” şi „politic incorecţi”?

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s