reвaLюtzie

Prin Europa se plimbă năluca naționalismului…


Prin Europa se plimbă o nălucă, năluca naționalismului. Extrema dreaptă, încet dar sigur revine pe scena politică europeană. Recent, la Sofia a avut loc ciocniri violente dintre minoritățile islamice și activiștii partidului naționalist bulgar “Ataka”. În Austria, în premieră, Partidul Libertății (FPO) ajunge cea mai cotată formațiune politică, având toate șansele să ajungă în viitorul apropiat un partid de guvernare.

Ceva mai  devreme, extrema dreaptă și-a făcut cunoscută apariția și în statele, care în mod tradițional, sunt considerate cele mai “tolerante” – Olanda și Suedia. În Franța Marine Le Pen, fiica fostului președinte al Frontului Național, are toate șansele să ajungă prima femeie-șef de stat și primul președinte francez reprezentant al extremei drepte.

În cazul Ungariei și  Danemarcei, extrema dreaptă a început să joace un rol important în politica națională. Naționaliștii din Ungaria au ieșit în evidență prin scandaloasa “legea cu privire la mass-media” și prin noua redacție a Constituției, care pune în prim plan rădăcinile creștine ale Ungariei, definește familia și interzice avortul. În Danemarca, extrema dreaptă a impus Guvernul țării să fixeze posturi de control la frontiera cu Germania, ceea ce ar însemna renunțarea Danemarcei la spațiul Schengen. Același lucru intenționează să facă în curând și Parisul.

Rolul naționaliștilor devine tot mai evident. Ce se întâmplă totuși? Trebuie să evidențiem că noul val al naționalismului european este foarte diferit de ceea ce a existat anterior. Dacă în trecut naționaliștii se limitau la o retorică xenofobă, astăzi, extrema dreaptă vine cu revendicări sociale, eliminând din joc stânga politică. Se pare că problema nu constă doar în emigrație, ci și în incapacitatea guvernelor europene (fie ele de stânga, fie ele de dreapta) de a face față crizei actuale.

Accesul la produse alimentare de calitate, apă potabilă, resurse energetice devine tot mai complicat, iar extrema dreaptă este unica care, aparent, vine cu soluții “realiste”. Cu toate acestea, chiar dacă în câțiva ani extrema dreaptă ar domina scena politică europeană, este puțin probabil că aceasta să reușească să pună capăt problemelor sociale și economice.  Partidele “naționaliste” doar speculează electoral problemele existente și înalță ziduri de beton în jurul granițelor sale,  fără a oferi soluții realiste și durabile.

După cum spune filosoful francez Alain de Benois, Europa are nevoie de o a patra teorie politică (opusă liberalismului, comunismului și naționalismului radical). Pentru a nu cădea prada erorilor și ororilor la care au ajuns Hitler și Mussolini, europenii au nevoie de revenirea la rădăcinile sale, la valorile anterioare revoluției franceze. Cauza actualei revigorări a extremei drepte trebuie identificată în lipsa unei drepte autentice, aristocratice, conservatoare și tradiționaliste, pentru care ar fi străin electoralismul și populismul. Europa are nevoie de o dreaptă radicală, care s-ar opune naționalismului și ar înlocui sistemul democrației liberale. Dar aceasta nu poate reveni decât pe o cale revoluționară. Ar trebui să ne așteptăm la o revoluție conservatoare europeană? Dacă da, atunci când?

Reclame
Standard

5 gânduri despre „Prin Europa se plimbă năluca naționalismului…

 1. Miscariile astea sunt controlate si compromise draga Octaviane.

  NPD-ul in Germania e scula de manipulare a jidoviilor ,pentru unii nationalisti tineri germani.

  La Dresda,iar in strada NPD-ul ,si ies si anti-fascisti,antifa, si ,,democartii,, fosti STASI,din RDG,care sunt sculele jidaniilor.

  Iar aceste scule ataca multimea NPD,iar presa jidaneasca spune ca NPD-ul iara a provocat VIOLENTE de strada.

  Sa fim seriosi. Retine!! 3 sferturi din BUNDESTAG sunt jidani sadea! Ei au legalizat prostitutia in Germania.

  Franta are presedinte jidan,iar 1 milion de jidani francezi ,conduc Franta cum vor. Jeam marin le-pen,e pe spate,si nu are sanse sa ajunga la putere.

  in Ungaria Victor Orban si alti nationalisti, nu detin adevarata putere in Parlamentele lor. Pentru ca UNIUNEA EUROPEANA,si Parlamentul European le pun bete in roate. Mai ales atunci cand au vrut sa aplice legi anti-tigani anti-infractori.

  Apreciază

 2. PS: Parlamentele,presedintii si regii,unei tari din UE sunt mai slabi decat Parlamentul European,care decide absolut totul. Comisia Europeana,si alte structuri ale UE conduc de fapte toate tariile.

  Presedintii,pot fi si de la extrema dreapta,si fosti comunisti ca in Italia(Napolitano),ca in fond tot UE decide ce se face cu Italia,cu reciclarea, ce companii sa falimenteze(vezi scandalul PARMALAT-laptele),etc.

  Daca Presedintele viitor al Uniunii Europene va fi Un NATIONALIST francez,german,sau orice alta natie,atunci UE se va destrama! Neoficial jumate din parlamentarii de la Bruxelles care sunt homosexuali,ar pleca acasa,sa isi faca nevoiile acasa. VanPuyi,care e mare sef al UE,mason handicapat, conduce totul,iar Angela Merkel si altii se inchina la el!

  Apreciază

 3. erata: President Van Rompuy e seful masoniilor si al uniunii europene.E clar ca nu prea am auzit de asta,pentru ca masonii stau in umbra si conduc.

  Acest om,aceasta corcitura Van rompuy,e de nationalitate germana-luxemburgheza,din Franta-Alsacia,care are rude in Belgia si Olanda.

  E clar? Asta vor masonii. Moldovenii sa aiba origini in Ucraina,sa fie romani,cu rude rusesti,cecene,franceze,poloneze,cehesti,si asa mai departe. Romanii asemenea,si asa mai departe.

  Asta e Uniunea europeana in fond. Berlusconi nu a fost intrebat in UE,daca vrea sa primeasca 1 milion de romani imigranti,si 300000 de tigani din Bosnia,Romania,Bulgaria.

  In Italia la Forza nuova e printre sefi si un grec din Italia.Adica e nationalist italian de origine greaca.Asta e uniunea europeana.

  Daca s-ar amesteca rassa alba nu ar fi un capat de lume.Insa sunt milioane de negrii,bordeluriile din Germania sunt pline de asiatice din Indonezia,care raspundesc boli venerice …

  E plin de imigranti din Japonia,China….

  Iar noi ne bucuram ca mai iese un primar de la extrema dreapta. Uniunea Europeana conduce tot jocul,restul sunt de fatada,presedintii,premierii din tariile UE. S-a creat Euro-pol,politia europeana,si treptat vor desffinta Parlamentele nationale,si va ramane doar cel de la Bruxelles.In cele din urma si euro se va desfiinta si vom avea o singura moneda globala.O sa vezi ca asa va fi! Spre asta ne indreptam,nicidecum spre nationalism.Important e ca Biserica sa ramana in picioare,macar Biserica!

  Apreciază

 4. John Harvard Panetta junior zice:

  PSS: nationalismul e strans legat de Biserica Nationala,si Biserica lui Hristos.

  In USA nationalismul e de carton insa,si e legat de hartia care se chiama dolar. Daca dolarul dispare, Nordul se bate cu sudul,statele din sud,injura Texasul, imigrantii ies in strada si fac proteste cu milioanele,etc. In USA,ca si in Rusia,exista aproximativ 5000 de secte religioase,multe in fond sataniste.Sunt secte care promoveaza si sexul ingrup.Insa in USA,ca bonus sunt si temple masonice,chiar sataniste,unde se roaga aia.

  USA e aspiratorul de creiere din toata lumea,care le ia gata formate,le da cetatenia USA pe loc,loc de munca bine platit,ca sa faca jocul pe plan global.In fond nu doar USA face asa,ci fiecare tara,pe cat poate. Chiar si Romania ia creiere din Moldova Rep. Anglia,din Irlanda,si asa mai departe.

  In UE, insa Biserica e pe cale de disparitie,si e gata muzeu pentru turisti. In acelasi timp crestin-democratii,care exista in Parlametnul european, sunt pe spate,iar SOCIALISTII,care sunt comunisti radicali,extermisti,conduc UE.

  Socialistii au legalizat crima,avortul in Spania,Portugalia. In Spania au legalizat casatoriile poponare! Socialistii lupta pentru aceleasi prostii si in Polonia si alte state.

  Asadar,curentul conservator, crestin-democrat,e aproape inexistent in planul vietii cotidiene ale UE.

  Apreciază

 5. Nicolae zice:

  Uniunea Europeana este o nou Uniune Sovietica, fãcuta de generatia degenerata din anii 1968, toti fosti marxisti, trotchisti, maoisti ca portugezul Jose Manuel Durão Baroso, maoist si derbedeu portughes si alti excroci marxisti din Bruxeles, capitala derbedeilor „democrati”, marxisti, masoni, curisti, curve si alt gunoi globalizator si multicultural care distuge Europa si natiunile ei!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s