Degradare

Elita globală vrea să iasă din criza financiară cu ajutorul drogurilor?


Citesc astăzi o știre legată de apelul unei comisii a ONU pentru combaterea consumului de droguri către statele lumii de a lăsa mai moale cu lupta împotriva narcomaniei și chiar legalizarea “drogurilor ușoare”:

Fostul secretar general al ONU Kofi Annan şi foştii preşedinţi ai Columbiei Cesar Gaviria şi Mexicului Ernesto Zedillo fac parte din Comisia mondială pentru politica privind drogurile, alături de scriitorii mexican Carlos Fuentes şi peruan Mario Vargas Llosa.

Raportul recomandă să se „pună capăt incriminării, marginalizăii şi stigmatizării persoanelor care consumă droguri, dar care nu provoacă probleme altora”, acordând prioritate unei abordări „mai umane” potrivit căreia persoanele dependente sunt considerate pacienţi, nu infractori.

Documentul mai vorbeşte, de asemenea, şi despre „încurajarea experimentării de către Guverne a unor modele de reglementare legală a drogurilor (în particular canabis), pentru a reduce puterea criminalităţii organizate şi a proteja sănătatea şi securitatea cetăţenilor lor”.

Care este totuși raționalitatea unui astfel de demers? Răspunsul se pare că vine dintr-o știre de acum doi ani (ianuarie 2009):

Divizia de combatere a drogurilor din cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONUDC) a declarat ca „numeroase” bănci au fost salvate de criza financiară datorita banilor proveniți din traficul de droguri, informează AFP.

Antonio Maria Costa, directorul ONUDC, a spus ca are dovezi conform cărora „creditele bancare au fost finanțate cu fonduri provenite din traficul de droguri și activități ilegale”.

Potrivit acestor informații, „numeroase bănci au fost salvate în acest mod” pe perioada crizei. Oficialul nu a dorit să ofere mai multe detalii.

Deci, iată care sunt adevăratele motive care se ascund în spatele discursurilor lacrimogene despre “libertate” și „umanism”.

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s