Politica, Securitatea naţională

Rebrandingul PCRM-ului în favoarea cui?


Indiscutabil, PCRM are nevoie de un rebranding. Dintr-o masă marasmatică şi moldovenistă, acest partid ar putea avea şansa să devină cu adevărat o forţă patriotică. Cred sincer că forţa a unei lavei distructive pateu fi canalizată într-o direcţie pozitivă. Partidul Comuniştilor este astăzi asemenea unei ferme după desfiinţarea kolhozului părăsite care îşi aşteaptă stăpânul. Problema constă în cine va fi acel ideolog şi iniţiator al schimbărilor în acest partid. Cine şi în folosul cui va fi pus fostul PCRM. „Marii sfătuitori” de la centrul israelian AVA.md, care, desigur, se văd pe sine călare pe val? Mă tem că astfel de scenarii ar putea avea consecinţe destul de tragice atât pentru foştii comunişti, cât şi pentru Republica Moldova. Mai bine PCRM să rămână în mâinile unor marasmatici moldovenişti, decât în mâinile unor şarlatani străini.

Din păcate, la această oră, nu există nicio forţă politică ideologică sănătoasă care ar putea împinge clasa politică spre un proiect naţional serios.

Iată de ce cred că în pofida faptului că PCRM are nevoie de o schimbare, spre binele întregii societăţi, lucrul acesta ar fi bine să mai întârzie, până la apariţia unui moment mai prielnic.

Reclame
Standard

4 gânduri despre „Rebrandingul PCRM-ului în favoarea cui?

 1. Straniu zice:

  Nu văd nici o necesitate pentru PCRM de a face rebranding. Chiar și după venirea lui Dodon, modificarea drapelelor in alb și drapelul lui Ștefan cel Mare și multe alte acțiuni standarde de rebranding, PCRM a fost votat masiv numai de vechii simpatizanți.

  Dacă Dodon ar lua măcar 60%, asta ar însemna că are sens. Dar acum Dodon a luat adăugător doar vreo 6%, restul s-a datorat pasivității foștilor susținători PD și PLDM, deziluzionați de alianța cu Ghimpu.

  REZUMAT. Dacă doriți rebranding la PCRM, votați masiv pentru Dodon. Altfel Dodon nu va putea face nici rebranding, nici reformare.

  Apreciază

  • Cine mai crede astăzi că PCRM este un partid comunist? Existenţa brandului „comunist” este un mit, pentru că la noi în republică se votează liderul, nu ideologia. Voronin a fost cel care a adus voturi, nu secera şi ciocanul. Odată cu plecarea lui Voronin, iar acest lucru este unul inevitabil, PCRM ar putea să ajungă o formaţiune marginală, dacă nu adoptă nişte schimbări radicale.

   Apreciază

   • Straniu zice:

    Invers, unicul om care ar putea porni rebrandingul în PCRM este Voronin. Mai târziu, dupa el – niciodata. Ar trebui ca liberalii în sfârșit sa ințeleagă asta clar și să nu-și creeze în continuare iluzii deșarte.

    Așa că dacă nu se întîmplă minunea și nu votează anul acesta liberalo-democrații pentru PCRM, nu va avea loc acest rebranding. Mai ales că acest sfat „interesant” vine exclusiv de la noii prieteni alde Ghimpu și Andrievski.

    REZUMAT. Nu votați PCRM? Nu aveți dreptul să-i dați sfaturi „prietenești”

    Apreciază

 2. Vrinceanul zice:

  Imi vine sa vomit cand citesc astfel de emanatii moscovite. PCRM trebuie scos in afara legii si simbolurile comuniste interzise. Asa ar trebui sa sune o propunere izvorata dintr-o gandire normala. Ce am citit sunt numai prostii goale. Poate curand Racu va propune un rebranding si pt. Stalin. Poate ar avea mai mult succes, nu ?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s