Politica

Liberalii și comuniștii s-au aliat împotriva lui Dodon?


Nu știu cât de reală este informația apărută în mass-media, potrivită căreia consilierul-asasin Tofan ar fi fost plasat intenționat pe lista lui Dodon, pentru lansarea ulterioară a unui megascandal lacrimogen care nu are cum să aibă o finalitate juridică.

Dacă informația este o invenție, care ar avea drept scop “spălarea imaginii” a candidatului comunist prin victimizare, nimic deosebit nu se va întâmpla – lucrurile vor decurge fără mari surprize. Prea multe puncte candidatul comunist nu își va adăuga.

Dacă informația este adevărată, evoluția ulterioară în interiorul PCRM ar putea fi foarte interesantă. Nu ne-ar mira deloc dacă și falsa versiune a “Monitorului Oficial”, pe care a prezentat-o Dodon, să fi fost intenționat băgată de colegii de partid, pentru a-l discredita în fața opiniei publice. De altfel, mi-e greu să înțeleg insistența de care a dat dovadă. Un om care ar fi știut că are în mână un fals ar risca în așa hal în plin campanie electorală? Doar dacă “rața” ar fi fost plasată de persoanele în care Dodon are încredere. Refuz să cred în alte versiuni.

Dacă versiunea “padlei din partea propriilor colegi de partid” este adevărată, înseamnă că trebuie să presupunem că drumul lui Dodon spre șefia PCRM nu va fi deloc simplu sau poate chiar imposibil de parcurs.

Unii membrii ai PCRM afirmă că toată această poveste este o invenție a liberalilor. De ce și pentru ce? De ce liberalii l-ar scoate cu basma curată pe Dodon din toată această poveste? Tind să cred, totuși, că cel mai mult de victoria lui Dodon se tem anume comuniștii. “Vechea gardă” ar prefera mai mult să piardă o bătălie electorală, decât să piardă partidul odată pentru totdeauna.

În același timp trebuie să remarc capacitatea liberalilor spre un dialog mai puțin nobil cu inamicii săi. Ce nu mai faci pentru a pune mânuța pe putere? Pentru a trece puntea te faci frate și cu dracu’! Așa-i, Dorine?

Standard

Un gând despre „Liberalii și comuniștii s-au aliat împotriva lui Dodon?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s