аюрель

„Amatorii de vin” au propria asociație, un mason e președintele asociației ortodoxe, Stepaniuc – președintele „Forum-Moldova”


Privind lista noilor organizații necomerciale din registrul Ministerului Justiției, poți afla multe lucruri interesante și să faci haz de unele denumiri năstrușnice. Pentru unele persoane un ONG a devenit foarte important, un soi de „carte de vizită”, care îți oferă „importanță colosală”.

Iată că începând cu anul acesta, în Republica Moldova va exista un “Club al amatorilor de vin”, președintele Snejana Zacepa. Probabil, asociația va avea un mare success, în rândurile ei s-ar putea înscrie o mare parte a moldovenilor. Păcat că nu avem un partid politic al amatorilor de vin, o astfel de formațiune ar putea acumula majoritatea absolută de voturi, pornind de la idea că suntem cei mai mari consumatori de băuturi alcoolice din lume.

Fostul Mare Maiestru al Lojei Masonice Anatolii Coman și-a tras și el un ONG: Alianţa Internaţională Creştin Ortodoxă, care își are adresa juridică pe Alexandru Lăpușneanu 3, sediul Uniunii Centriste din Moldova.

Cetățeanul Nicolae GODINA și-a înregistrat o asociație obștească cu propriul său nume: Hodină Nicolae. Probabil, e mai ușor să-ți înregistrezi un ONG decât să-ți schimbi numele din buletinul de identitate. În plus, poți să te mândrești cu o ștampilă care poartă numele tău.

Vedeta evenimentelor din 7 aprilie 2009, spaima polițiștilor și procurorilor, Anatol Mătăsaru, și-a tras și el o organizație: “Mișcarea 7 aprilie”. Din păcate, în ultimul timp cetățeanul a cam dispărut din spațiul mediatic.

La Comrat a fost înregistrată asociația “Copilăria ferecită”, probabil fondatorii sunt dintre cei care au picat la BAC-ul anul acesta.

Fostul deputat PCRM, Victor Stepaniuc a devenit și el președintele asociației “Forum-Moldova”, care potrivit statului se va ocupa cu: “promovarea tradiţiilor naţional- culturale moldoveneşti”.

Femeile care îi consideră pe bărbați “porci și nemernici” s-au reunit în cadrul unei asociații cu o denumire “amenințătoare”: Unirea Neo – Feministă „UNICA”, având ca lider pe Tatiana Bujniţa-Tricolici.

În satul Varnița a fost înregistrată asociația cu denumirea stranie de „CopiDon” – aceasta urmează să se ocupe de promovarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale copilului.

Oponenții copyrightului vor avea, în sfârșit propria organizație: Comunitatea moldovenească pentru eliberarea programelor. Libertate crackurilor!

Cuoscuta trupa de rock “Gândul Mâței” are statul de asociație obștească începând cu 28 aprilie 2011, iar președintele ei este Nicu Țarnă. Straniu, eu credeam că ei se ocupă cu activitatea comercială.

Fostul președinte al PPCD, Iurie Roșca este președinte al „Universității Populare” începând cu 15 iulie.

Lista poate continua. Cine are mai mult timp și răbdare, poate să cerceteze singur baza de date a MJ.

Potrivit registrului de stat al organizațiilor necomerciale, la ora actuală în Republica Moldova sunt înregistrate 5984 asociații necomerciale (inclusiv și partidele politice).

Anunțuri
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s