Ortodoxie, ProletKult, reвaLюtzie

Tinerii basarabeni vor cinsti memoria cuplului Ion şi Doina printr-un concert folk


Tinerii din Mişcarea Conservatoare şi trupa rock “Condorii Negri” pregătesc o surpriză pentru chişinăueni în această duminica, zi în care comemorăm trecerea la Domnul a maeştrilor Ion şi Doina Teodorovici.

Aşa cum două decenii cei doi artişti încercau să definească o direcţie pe care trebuie să urmeze Republica Moldova. Probabil au fost unicii care au definit în termeni artistici idealul naţional. Din păcate, acesta nu a cunoscut o continuitate în viaţa socială şi politică din Basarabia de după 1991. Se prea poate că explicaţia se ascunde în faptul că doar prin viaţa culturală şi spirituală am păstrat o legătură cu generaţia perioadei interbelice, în timp ce elitele politice şi sociale au fost nimicite cu desăvârşire, fără a mai reuşi să lase ceva generaţiilor următoare. Actuala elită, care are rădăcini puternice în sistemul sovietic (chiar şi aşa-numita “noua clasă politică), nu a fost capabilă să convertească într-un manifest politic ceea ce s-a păstrat în solul culturii şi spiritualităţii. Anume această impotenţă ideologică reprezintă rădăcina tuturor direcţiilor politice de astăzi, sugrumând din faşă spiritul creator al tinerii generaţii.

Iată de ce ar fi timpul să mai evadăm realitatea mizerabilă a cotidianului partidist şi să ne împlinim prin spiritualitate şi cultură, pentru ca prin această împlinire să dăm roade în toate laturile vieţii cotidiene.

Iată de ce Mişcarea Conservatoare vă invită să veniţi duminica, 30 octombrie, ora 15.00, în parcul Ştefan cel Mare, pentru ca împreună să gustăm din ceea ce încă nu au reuşit să ne fure politicienii: credinţa strămoşească şi cultura română.

Să demonstrăm că indiferent de vremuri în are trăim, spiritul militant al tinerilor nu a murit, dimpotrivă chiar, este capabil să dea roade preţioase.

Peste biata noastra huma, 
Peste omul necajit, 
Vine iar un fel de ciuma, 
Vine rosu plebiscit, 
Bine nu scapam de una, 
Si alta vine peste noi, 
Ne ineaca matrgauna, 
Si un greu strain cu noi

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s