Sociologie

Cât de justificat este “dreptul de a nu naște”?


Atunci când discutăm despre natalitate, trebuie să luăm în considerație faptul că aceasta reprezintă un soi de jertfă, o renunțare de benevolă a omului la anumite comodități ale vieții, pe care este obligat să o facă oricine a fost născut dintr-o mamă. Iată de ce un om care nu dorește, în principiu, să cedeze nimic din propria comoditate este incapabil de a procrea – indiferent de nivelul bunăstării sale materiale. Iată de ce atunci când vorbim de problema familiei, nu trebuie să rămânem fixați pe problema economică, ci să atragem atenție și asupra aspectelor culturale și spirituale.

Societatea liberal-capitalistă este de așa natură, încât produce mai multe necesități decât le poate satisface. Creșterea numărului muncitorilor salariați (proletariatul) în dauna proprietarilor liberi (țăranii), creează un sistem economic instabil, care oferă un sentiment de nesiguranță. Pe lângă aceasta, muncitorul salariat de la oraș reprezintă o categorie de populație dezrădăcinată, lipsită de o identitate etno-culturală și de un sentiment profund de apartenență la un organism social care îl responsabilizează la procreare.

Astăzi, frica de a deveni părinte este legată, de fapt, de frica de a pierde un comfort cotidian: cluburile de noapte, bere, pizza, gadgeturile scumpe, plecări peste hotare, haine scumpe sau un automobil.

Sistemul de pensionare a fost unul din primele elemente care a lovit în fenomenul natalității. Dacă în trecut investiția părinților în proprii săi copii însemna investiția într-o bătrânețe asigurată, astăzi domină falsa credință în faptul că statul va asigura bunăstarea în ultimii ani ai vieții. Straniu este faptul că tinerii angajați de azi contribuie la fondul de pensionare fără să li se spună că există foarte puține șanse ca aceste pensii să fie achitate, iar o bună parte a tinerilor de astăzi, ar putea să ajungă bătrâni singuratici care vor sfârși viața în mizerie cumplită.  Straniu de ce astfel de discuții nu se poartă în licee sau universități, pentru că problema este una de o importanță majoră, care poate fi rezolvată doar astăzi.

Un sărac care naște astăzi 3 copii, oferă câțiva plătitori la fondul social în viitor. Un bogat care naște un copil sau nu naște deloc, este un viitor beneficiar al bunăstării pe care o vor crea copiii născuți și crescuți de cei săraci. Mă întreb atunci, cât de echitabilă este așa-numita “libertatea de a nu naște”?

Trebuie statul să ia măsuri drastice împotriva celor care un doresc să nască? Indiscutabil – da. Se pera poate că în următoarele decenii, așa-zisele “state democratice” vor conștientiza că așa-numitele “drepturile omului” devin o piedică serioasă în supraviețuirea însăși a omului, iar viziunea asupra rolul statului în viața societății s-ar putea schimba radical, inclusiv în ceea ce privește problema natalității.

Mi se pare cu totul stranie percepția de astăzi asupra copilului – acesta mai curând este tratat ca un element decorativ și de alinare emoțională (asemenea unui cățel de casă, pisică sau șobolan de casă), decât conștientizare a  lui în calitate de aport la continuitate a familiei și a poporului, precum și o investiție într-un viitor sigur al părinților și buneilor. Copilul nu este o problemă a casei, care trebuie întreținută, ci o investiție pe o perioadă lungă.

P.S.: S-a vorbit foarte mult despre măsurile pro-natalitate luate în statele din Europa Occidentală, fără să se spună că de aceste măsuri beneficiază imigranții, în timp ce populația nativă este supusă unui proces de etnocid continuu.

Standard

2 gânduri despre „Cât de justificat este “dreptul de a nu naște”?

 1. Mihai zice:

  In primul rand salutari.
  Referitor la obligatia omului de a procrea exista o mare dilema , deoarece populatia planetei s-a marit foarte mult .
  Orice om are instinctul clar de a procrea , dar si la animale masculii cam stau la coada …Procreaza cel care este mai puternic iar cei ce supravietuiesc sunt destul de putini.
  Cat despre rodul procreeatiei , exista o si mai marea dilema …cu ce s-a facut vinovat copilul ca sa se nasca si sa aiba o viata mizerabila si sa mai si moara?
  Din pacate , problema obligatiei natalitatii a produs monstrii pe vremea lui ceausescu ..in comunism ..
  toata generatia cretinoida de astazi si urmasii sai sunt rodul acestei politici nefaste ..
  Romania ca teritoriu permite traiul normal a maximum 1-2 milioane de oameni , inmultirea acestora la 20 milioane a produs saracia si nenorocirea din zilele noastre cand a devenit cresa de slugi pentru occident ..
  Rasa umana este mult mai paguboasa decat celelalte specii de animale ..se stie ..
  In societatea liberala capitalista totul este doar propaganda si reclama politicile demografice dau bine la alegeri , Globalizarea din pacate produce inmultirea haotica a oamenilor distrugand totul , defapt acesta este si rolul ei , a fost inventata intentionat fiindca razboaiele de jaf si cotropire se poarta acum altfel si provoaca gelozia altora . De bonton este sa le dai cu ONU si ONG-ul in cap ..si cu drepturili omului …mai intai ..
  Exemple cretine ca japonia care este cel mai cretin exemplu de urmat de altii sunt speculate de unii pentru a demonstra necesitatea cresterii populatiei care este din pacate cea mai mare nenorocire a zilelor noastre ..
  La o populatie de 8 miliarde a-ti face probleme pentru extintia rasei umane este cel putin ridicol ..
  Daca ne referim la popoare si natiuni nici acestea nu prea mai exista de mult decat intr-o forma foarte , foarte alterata o chestie vaga ,vaga de tot si foarte , foarte diluata in marele globalism universal …si defapt in interesele unora si altora …familia si neamul a cam ramas unica natiune dar exista si pe acolo mai multe specii si rase …

  Apreciază

  • 1. Populația planetei a crescut nu din contul natalității, ci creșterii speranței de viață și frica oamenilor de moarte.
   2. Copilul are dreptul să se nască, fie și în sărăcie. Oare o bună parte a marelor personalități s-au născut în condiții bune? Numărul mare al copiilor nu produce sărăcie, dimpotrivă, nașterea multor copii este o soluție împotriva sărăciei, pentru că fiecare om este un producător de bunuri.
   3. România există astăzi datorită politicii pro-nataliste a lui Ceaușescu. Însăși căderea regimului comunist se datorează interzicerii avorturilor.
   4. România are capacitatea de a hrăni peste 50 de milioane de oameni
   5. Creșterea populației are loc din cauza parazitismului în care trăiesc americanii și europenii, din contul exploatării statelor sărace. Pentru a supraviețui, săracii sunt nevoiți să investească în copii, iar statele bogate trăiesc din sărăcirea lor.
   Există o legitate nescrisă, numărul celor exploatați crește în măsura intensificării exploatării lor. De exemplu, de ce vacile se înmulțesc iar leii mor?

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s