Fără categorie

O nouă platformă de dialog: Clubul „Eranos”


Institutul de Politici Alternative (IPA) invită pe cei interesați la deschiderea Clubului de discuții ideologice ”Eranos”. Clubul își propune crearea unei platforme de dialog între reprezentanții diverselor curente doctrinare, pentru a analiza subiecte de importanță locală, națională sau globală și a iniția o sinergie conceptual-doctrinară în stare să răspundă provocărilor unei societăți postmoderne.

Printre subiectele care urmează a fi abordate la ședințele Clubului se numără: Uniunea Europeană sau Uniunea Eurasiatică?; Stat polietnic sau stat național?; Criza statului asistențial sau criza capitalismului?; Postmodernitatea și a patra teorie politică – conservatorismul; Globalizare, alterglobalizare sau antiglobalizare?; Concepția dominației culturale a lui Antonio Gramsci; E posibilă alternativă socialismului și capitalismului?; Locul Doctrinei National-Liberale din RM în contextul politicii de extindere a UE și altele.

Clubul de discuții ideologice ”Eranos” va avea în calitate de invitați intelectuali și lideri de opinie din Republica Moldova, România, Rusia, SUA și Italia.

Evenimentul de lansare a lucrărilor Clubului se va desfășura pe 11 martie 2012, ora 16.00, în incinta Centrului academic internațional ”Mihai Eminescu” (blv. Dacia, 20). Vă rugăm să confirmați prezența dvs. la adresa ipa.institut@gmail.com

Anunțuri
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s