Ortodoxie

Mitropolitul Vladimir şi episcopul Marchel – victimele complotului unei terţe părţi?


Presa de la Chişinău încearcă să inoculeze ideea existenţei unui „conflict” între eparhiei de Bălţi şi Chişinău. Mi-e greu să-mi imaginez ca episcopul Marchel, care este membru al sinodului şi cunoaşte foarte bine canoanele să se aventureze să pornească un „război” împotriva unui confrate, mai ales că o astfel de confruntare nu ar putea avea o finalitate.

De ce nimeni nu s-a întrebat cine sunt acei tineri din gura cărora au ieşit acuzaţiile grave la adresa Mitropoliei, cine le-a pus textul în faţă? Mă mir de faptul că declaraţiile acestora au fost asociate cu episcopul Marchel, fapt care este absolut nejustificat. Probabil, acest lucru s-a făcut intenţionat pentru a trezi reacţii negative din partea eparhiei de centru şi, respectiv, o contrareacţiei a eparhiei de Bălţi.

Tind mai curând să cred că atât Mitropolitul Vladimir, cât şi episcopul Marchel au devenit victimele stratagemelor prost gândite de unii „conflictologi”  din afara Bisericii , cu  o proastă reputaţie, care încearcă să exploateze politic acest conflict. Cel mai probabil este că aceşti „conflictologi” de-al lui peşte vor rămâne cu buza umflată şi de această dată, aşa cum s-a mai întâmplat şi în alte cazuri.

Reclame
Standard

Un gând despre „Mitropolitul Vladimir şi episcopul Marchel – victimele complotului unei terţe părţi?

  1. Vasi zice:

    Aveti mare grija! Dusmanii lucreaza pentru denigrarea si distrugerea Sfintei Biserici Ortodoxe!. Fiti alaturi de preoti indiferent ce se intampla!. A ne departa de Sfanta Biserica este o crima fata de Dumnezeu. Asa au facut si in Romania si multi s-au departat de ea. Din fericire inca mai suntem multi care o sustinem. Doamne ajuta-ne! Basarabia PAMANT ROMANESC!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s