Politica

PL, PLDM şi PDM revin la trecutul sovietic? Socialiştii au prins doi iepuri dintr-o împuşcătură


Reprezentanţii celor trei partide din cadrul AIE (PL, PLDM şi PD) în consiliul municipal Chişinău au votat pentru propunerea Partidului Socialiştilor de a redenumi un segment al străzii Cuza Vodă din sectorul Botanica în Alexei Belski. Se pare că numele „eroului sovietic” va purta un segment al străzii (între Sarmizegetuza şi bul. Dacia). Cel puţin, aşa declară cei de la AVA.MD. La ora la care am scris acest articol, nicio instituţie media nu a publicat vreo ştire legată de această decizie (ceea ce este foarte suspect).

Câteva informaţii despre Belski: „În timpul luptelor pentru „eliberarea Chișinăului” batalionul de sub comanda lui Belski a ajuns primul în centrul orașului și în seara de 23 august 1944 a arborat steagul roșu pe ruinele unei clădiri la intersecția străzilor Lenin și Gogol (în prezent, Ștefan cel Mare si Bănulescu-Bodoni). Pe 27 februarie 1945 Belsky a primit titlul de Erou al Uniunii Sovietice. După război, a trăit în Chisinau, unde a fost înmormântat în cimitirul central (ro.wikipedia.org).

Se pare că cerinţa Partidului Socialiştilor şi a Ligii Tineretului Rus a fost satisfăcută în schimbul voturilor în favoarea fuzionării CET-urilor cu Termocom şi aprobarea a unor rectificări în bugetul municipal pentru anul 2012. Potrivit publika.md, şedinţa a avut un caracter secret. Consilierii comunişti au lipsit de la şedinţă, întrucât nu au fost invitaţi.

În acest fel, partidul lui Igor Dodon a prins doi iepuri odată: a pregătit terenul pentru un eventual referendum pentru demiterea lui Chirtoacă (electoratul liberal ar putea sancţiona această „trădare” a PL-ului) în acelaşi timp, socialiştii şi-au însuşit meritul pentru revenirea unei străzi la o denumire sovietică, pentru care a pledat şi PCRM.

Reclame
Standard

Un gând despre „PL, PLDM şi PDM revin la trecutul sovietic? Socialiştii au prins doi iepuri dintr-o împuşcătură

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s