Politica

„Crucea Celtică” ar putea deveni un simbol electoral în Republica Moldova


La 15 septembrie, cei de la Partidul Naţional Român au organizat o şedinţă a Consiliului Naţional, în cadrul căreia a adoptat oficial noua simbolică a partidului: culoarea verde şi crucea celtică. Noul însemn va avea o şansă să apară în cadrul campaniilor electorale în cazul în care Ministerul Justiţiei va accepta noile schimbări în statutul acestei formaţiuni politice.

Conform siteului Ministerului Justiţiei, ultimele modificări ale statului PNR au fost înregistrate la 17 septembrie – uimitor de rapid, în timp ce unele asociaţii pentru înregistrarea la Ministerul Justiţiei pierd mai mult de un an şi o tonă de nervi.

Ce reprezintă crucea celtică? În primul rând, în spaţiul politic aceasta a fost utilizată de către Mişcarea PanEuropeană „Jeune Europe” a belgianului Jean Thiriart, care încerca sub acest semn să unească organizaţiile de extrema stângă şi extrema dreaptă împotriva a ceea ce ei numeau „imperialismului american”. După dispariţia „Jeune Europe”, acest simbol a fost preluat de mai multe grupuri de extremă dreapta din Europa.

Cât de mult sunt capabili cei de la PNR să conştientizeze semnificaţia acestui simbol, vom vedea. Deocamdată, nu cunoaştem ideile şi valorile de care se conduc persoanele anonime din această formaţiune. Aşadar, aşteptăm desfăşurarea evenimentelor.

Anterior, acest simbol a fost utilizat de filiala organizaţiei „Noua Dreaptă” din România (care s-a autodizolvat), iar apoi de o altă asociaţă „Mişcarea Naţional Creştină”, care fiind înregistrată la Ministerul Justiţiei în anul 2009 (în pofida faptului că unii membri fondatori aveau dosare penale în curs de examinare), a preluat simbolistica fostei „Noii Drepte”.

Cel mai sigur este faptul că cei de la PCRM se vor bucura de un nou prilej de a face scandal, învinuind alianţa de guvernare de „înfrăţire cu organizaţiile fasciste”.

Un articol detaliat despre simbolul Crucii Celtice găsiţi aici

Standard

5 gânduri despre „„Crucea Celtică” ar putea deveni un simbol electoral în Republica Moldova

  1. Ionel zice:

    http://mncbasarabia.org/2012/09/consiliului-republican-al-partidului-national-roman/ – Aici sunt scrise clar numele membrilor PNR, deci nu sunt în nici un caz persoane anonime așa cum susții tu.

    Iar Noua Dreaptă în România are multe filiale nu doar una și în nici un caz nu s-a autodizolvat. O organizație care nu există nu organizează acțiuni: http://www.facebook.com/events/185700348230945/

    Măcar tu crezi minciunile ce le-ai scris aici?

    Apreciază

  2. Fuck Racu` zice:

    Racule, esti pe dinafara. Noua Dreapta Romania nu s-a autodizolvat. Interesant e ca la un moment dat ai facut si tu parte din Noua Dreapta Basarabia, iar dupa mintea ta ai fost oleaca di fascist. „Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea.”

    Apreciază

  3. Sef Publicatie Puscasu Vlad zice:

    chestiunea este ca Noua Dreapta la Romanica e foarte divizata,pentru ca unii se tin de prostii.Insa cert dar sigur,Ortodoxia merge mai departe.La Chisinau aveti un politician foarte versat,si care se pricepe,il chiama Iurie Rosca.Daca ar veni la Romania,sa faca aici o miscare n-ar strica.Daca la redactia mea vreti sa publicati vreun articol,cu mare placere.Chisinaul trebuie sa se apropie de Belgrad,si sa luptam pentru Biserica noastra Ortodoxa.Azi singurul pericol care ne paste,atat pe cei din Romania(membra NATO),cat si pe Rusia-Ucraina Moldova Serbia,este pericolul islamismului fanatic de tip terorist.In Kosovo albanezii islamisti teroristi au facut crime greu de imaginat.Copii sarbi de vii injunghiati pentru traficul de organe,si asa mai departe.Dumnezeu e de partea noastra a Romaniei,Moldovei,Serbiei,Ucrainei,Rusiei,Americii,si comunitatea crestina in general.

    Apreciază

  4. Sef Publicatie Puscasu Vlad zice:

    chestiunea este ca Noua Dreapta la Romanica e foarte divizata,pentru ca unii se tin de prostii.Insa cert dar sigur,Ortodoxia merge mai departe.La Chisinau aveti un politician foarte versat,si care se pricepe,il chiama Iurie Rosca.Daca ar veni la Romania,sa faca aici o miscare n-ar strica.Daca la redactia mea vreti sa publicati vreun articol,cu mare placere.Chisinaul trebuie sa se apropie de Belgrad,si sa luptam pentru Biserica noastra Ortodoxa.Azi singurul pericol care ne paste,atat pe cei din Romania(membra NATO),cat si pe Rusia-Ucraina Moldova Serbia,este pericolul islamismului fanatic de tip terorist.In Kosovo albanezii islamisti teroristi au facut crime greu de imaginat.Copii sarbi de vii injunghiati pentru traficul de organe,si asa mai departe.Dumnezeu e de partea noastra a Romaniei,Moldovei,Serbiei,

    Apreciază

Lasă un comentariu