Politica, reвaLюtzie

România tovarăşei Ana Pauker


Foreign Minister Ana Pauker SpeakingFigura Anei Pauker este una simbolică pentru soarta tragică a României.  Nu cred că a contat prea mult pe tancurile cui au venit ei, ci însăşi natura lor de servitor ale unor interese străine. Cu acelaşi succes, dacă nu ar fi venit cu tancurile sovietice, Pauker ar fi venit şi pe tancuri americane, iar „experimentul Piteşti” ar fi fost un soi de „Guatanamo” pentru „teroriştii fascişti români”. Istoria recentă ne arată că nu trebuie să fii neapărat comunist sau nazist pentru a săvârşi crime oribile împotriva umanităţii.

Se pare că regimul Ceauşescu a fost unicul moment pozitiv pentru români în perioada „războiului rece”, moment pe care românii nu prea l-au ştiu să-l valorifice. În schimb, l-au valorificat foarte bine „generaţia Ana Pauker”, care stând la umbra unui regim naţionalist, s-a reprofilat foarte repede în anticomunişti şi-au schimbat tancurile sovietice pe cele americane, profitând cu succes de noile contexte geopolitice şi nemulţumirile populaţiei. Lupul părul îşi schimbă, dar năravul ba. Revoluţia din decembrie 1989 a fost o operă cu adevărat genială a tovarăşei Pauker.

Astăzi România este guvernată de urmaşii Ana Pauker şi doar un nou Ceauşescu ar mai putea spăla această pată a ruşinii.

Reclame
Standard

3 gânduri despre „România tovarăşei Ana Pauker

  1. Rusinea este a lor, nu a noastra. S-au straduit de peste 20 de ani sa duca tara in colaps, dar lucrurile nu au mers conform planurilor lor. Au taiat ramuri economice mamut, dar au crescut altele, si mai viguroase.Problema reala a Romanieie este lipsa interesului romanilor pentru interesele tarii.Majoritatea se vand pe zahar si ulei odata la 4 ani, deocamdata ei fromeaza majoritatea „democratica”.O mana de patrioti lupta inca pentru Romania, atat. Restul „plebea” sau prostimea, ca sa nu le zic ca tovarasa Ceausescu, se zbat in spasmele prostiei si ignorantei. Trist, dar adevarat. Un nou Ceausescu deocamdata nu ar putea face nimic, cat timp p..imea sta cu gura cascata si asteapta pomana de la stat.
    Occidentul s-a dezvoltat dotarita mentalitatii sanatoase a oamenilor, care au inteles ca depinde doar de ei sa-si puna tara la cale, nu de politicieni.

    Apreciază

  2. Poate suna dur mesajul meu, sau nedrept, dar din pacate e cat se poate de realist. Nu criric de obicei, ci sustin tot ce tine de Romania:tinerii specialisti, frumusetile naturale, istoria unica, traditiile minunate.Dar toate astea nu fac o tara, sunt doar lucruri frumoase care pot servi eventual ca muza pentru scriitori sau poeti. In suficient, pentru o tara moderna in sec.21. Degeaba ne lamentam si pasam guvernelor postdecembriste toata vina, atat timp ca noi ca popor nu n-eam dat interesul catusi de putin, crezand ca „socialii” sunt tot una cu socialistii lui Ceausescu si stand cu mana intinsa sau emigrand prin tarile calde.diaspora posdecembrista a creat un motor economic solid tarii, dar a permis indirect feseneilor bolsevici sa-si faca de cap. Asa ca nu trebuie sa ne invinovatim de cat pe noi, in special generatiile 30-50 de atunci.Culmea e ca toti ei sunt criticii cei mai ferventi ai Romaniei, frustrati de faptul ca au trebuit sa munceasca pe branci afara in loc sa frece menta intr-o inteprindere de stat.Nu cred ca am spus ceva neadavara sau lipsit de obiectivitate. In esenta insa, sunt de acord cu opiniile prezentate in articol

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s