basarabia, Degradare, moldova, Sociologie

De ce nu vreau în Uniunea Europeană?


Red_Europe

De ce nu vreau în Uniunea Europeană? Voi expune pe scurt mai jos câteva puncte, pe care le consider esențiale. Desigur,  puteam expune aici mult mai multe teze, însă la momentul scrierii, doar acestea mi-au venit în timpul redării improvizate a textului de faţă:

  1. Din anul 2010, Uniunea Europeană s-a transformat dintr-un susţinător al Republicii Moldova, într-un subiect electoral. În momentul în care emisarii europeni au acordat sprijin direct unor partide politice şi nu funcţionării instituţiilor democratice, din momentul în care Europa a încetat să mai fie un arbitru dintre Putere şi Opoziţie, Bruxelles-ul a încetat să mai fie un factor reformator. Dimpotrivă, Uniunea Europeană a devenit o piedică serioasă în calea reformelor, din cauza susţinerii necondiţionate acordată actualei guvernări. Ultimii patru ani au demonstrat acest lucru.
  2. Uniunea Europeană înseamnă în Republica Moldova corupţie, oligarhizare şi mafiotizare, pentru că în prezent toate jafurile la nivel înalt se fac cu acordul tacit şi cu susţinerea emisarilor europeni. Se crează senzaţia că Bruxellesul a lăsat intenţionat populaţia pe mâna unor jefuitori în schimbul unor semnături pe câteva documente fundamentale. Trebuie să constatăm cu gust amar că liderilor europeni nu le pasă dacă basarabenii vor muri de foame şi sărăcie, pentru că pentru ei contează semnătura pe care o vor pune guvernanţii pe documentele care vor paraliza orice drept al ţării de a mai alege vectorul extern. De facto, Republica Moldova se transformă tot mai mult într-o republică bananieră, în care guvernanţii vor juca rolul de guvernatori coloniali şi executori docili ai ordinilor venite de la „Înaltă Poartă Europeană”, în ciuda oricăror proteste şi nemulţumiri ale populaţiei.  UE le spune guvernanţilor noştri: „sunteţi liber să furaţi cât vreţi, atât timp cât sunteţi fideli intereselor noastre geopolitice”. Oare ne poate avantaja o astfel de situaţie?
  3. Uniunea Europeană nu are nevoie de o Republică Moldovă prosperă, ci de o Republică Moldovă depopulată, cu un regim-marionetă, care să servească în calitate de spaţiu de tranzit şi de uşier la porţile Estice ale Uniunii Europene, în schimbul a tot felul de operaţiuni ilegale.
  4. Uniunea Europeană înseamnă distrugerea producătorilor autohtoni, acapararea pământurilor agricole de către străini, nimicirea populaţiei rurale, exilarea basarabenilor la munci peste hotare, îmbătrânirea populaţiei, pauperizarea vertiginoasă, degradarea materială şi morală.
  5. Fără un capital uman şi intelectual, care poate fi acumulat doar în condiţiile unui guvernări puternice şi într-un stat suveran cu un regim naţionalist şi protecţionist, investitorii străini sunt interesaţi doar de speculă. Priviţi cum o bună parte a investiţiilor străine sunt concentrate în servicii, în supermarkete şi hipermarkete, din care basarabenii cumpără mărfuri pe banii celor care muncesc peste hotare. Astfel de „investiţii” ne dorim noi? Oare vrem să continuăm să fim priviţi în calitate de piaţă de desfacere şi sursă de braţe de muncă ieftine?
  6. În spaţiul european, cetăţenii vor cădea în capcanele „corectitudinii politice”, prin care li se va încălca dreptul la viaţa privată, dreptul la libera exprimare, dreptul la libertatea conştiinţei, dreptul la siguranţa alimentară, dreptul la educaţie, dreptul la viaţă şi alte drepturi fundamentale.
  7. Pentru că eu cred doar într-o Europă a naţiunilor suverane, libere să-şi păstreze identitatea naţională.  Pentru că mai cred în valorile civilizaţiei europene, care nu au nimic în comun cu aşa-numitele „valori” ai acelei structuri birocratice şi totalitare, care şi-a atribuit prin abuz şi viol al popoarelor europene numele de  „Uniunea Europeană”.
Standard

7 gânduri despre „De ce nu vreau în Uniunea Europeană?

  1. total deacord, eu sunt curioasa sa stiu , citi din cei care striga ca vor in UE au trait aici cel putin 1 an sa vada ce inseamna viata europeana, da, sunt lucruri de imprumutat si de implimentat dar sunt de numarat pe degete, nu merita a vinde sufletul Europei

    Apreciază

  2. Foarte slăbuț articolul. Autorul habar nu are despre ce scrie. Doar supoziții declarative, inspirate din stradă, fără argumente și analize proprii, trântite așa, la întâmplare. Plus la toate scrie agramat, incoerent și fără stil.
    Este o vorbă în popor: Hai Chirică și-om vorbi nimicuri.

    Apreciază

Lasă un comentariu