Politica

Eurobolşevicii


Mai uşoară a fost ieşirea Republicii Moldova din URSS decât URSS din Republica Moldova. Sovietismul a rămas un virus înrădăcinat adânc în mentalul nostru şi face roade în continuare. Cine crede că „homo sovieticus” dispare, se stinge odată cu „democratizarea” şi „ueuropenizarea”, se înşeală amarnic. Sovietismul e un vierme perfid, care ştie foarte bine să metamorfizeze. Îşi schimbă culoarea, simbolurile, ideologia, mesajul, însă modul de a fi şi a gândi – rămâne acelaşi.

Ieri mergeau voioşi spre „viitorul comunist”, astăzi de la mic la mare se mobilizează la construcţia „viitorului european”. Ieri se studia în facultăţi de istoria PCUS, azi avem facultăţi dedicate „studiilor europene”. Ieri vânau duşmanii „orânduirii socialiste”, astăzi vână duşmanii „visului european”. Aceeaşi ură sălbatică şi oarbă faţă de cel care gândeşte diferit, acelaşi instinct de turmă, aceeaşi incapacitate de dialog şi aceeaşi idolatrie şi linguşeală faţă de cei mai mari. Dacă ieri erai ales în funcţie dacă erai un „bun comunist”, astăzi eşti privelegiat dacă te manifeşti ca un „proeuropean adevărat”, indiferent de capacităţile tale intelectuale sau morale. În acest fel, structurile de stat, societatea civilă, presa devine o cloacă de parveniţi şi paraziţi de tot soiul, care speră să mai muşte din vreun grant străin sau să-şi găsească un „job” călduţ în străinătate. Toate acestea se întâmplă sub steagul albastru cu 12 stele, care flutură victorios desupra instituţiilor de stat, chiar dacă nici nu suntem membri ai acestei structuri.

„Pericolul roşu” a dispărut de vreo 24 de ani, însă fantoma lui mai rătăceşte prin minţile bolnave ale unora, provocând accese de psihoză depresiv-maniacală. Nu este atât de periculoasă Uniunea Europeană, cât sunt de periculoşi „proeuropenii” – cetăţenii dresaţi în spiritul sovietic acum câteva decenii în urmă, cu fanatismul şi incapacitatea de a discerne binele de rău, moralul de imoral, realitatea de halucinaţie. Tot universul lor este foarte simplu, primitiv, binar şi bicolor: există „duşmani” şi „prieteni”, există „civilizaţie” şi „barbarie”, există „becul A” şi există „becul B”. Realitatea lor este compusă din impulsuri, bliţuri şi asocieri de imagini văzute la televizor. Pentru ei totul este „evident” şi nu are nevoie de niciun fel de explicaţii şi analiză.

Credeţi că în URSS dictatura s-a instaurat prin arme şi teroare? Nimic mai fals. Dictatura sovietică a venit prin isteria şi psihoza colectivă din jurul „viitorului luminos” şi în jurul  identificării duşmanilor care pot pune în pericol „progresul social” din anii 30. Urletele mânioase ale proletarilor – „rastreleati!”,  împotriva celor care se opuneau „binelui comun”, amintesc de strigătul „răstigneşte-l, răstigneşte-l” al prostimii setoase să vadă un Hristos umilit şi batjocorit.

Ironia sorţii, cele mai mari crime din secolul XX, se făceau în numele unei înalte civilizaţii, în numele unor principii şi idealuri măreţe, în numele unei ordini perfecte şi în numele drepturilor ale omului, în timp ce maşterii în discursuri despre pace şi dragoste frăţească, executau cu sângere rece zeci şi sute de mii de nevinovaţi. Dacă va cere acelaşi lucru „viitorul european”, de ce nu ar face la fel? În numele Europei totul este permis, exact aşa cum a fost şi este totul posibil în Ucraina, dacă ai mandatul de la Bruxelles. Societatea ucraineană de astăzi este un tablou perfect al unei societăţi est-europene în faza de „europenizare” intensivă, exact aşa cum a fost „europenizată” Rusia în 1917 de către Lev Troţki şi Vladimir Ulianov.

A câta oară ne convingem că istoria e o cumătră glumeaţă.

 

 

Anunțuri
Standard

Un gând despre „Eurobolşevicii

 1. Timur zice:

  1)Timur – 25.07.2014

  Autorul acestei neghioabe în fond ”opere” a depus eforturi deosebite de a construi un amalgam artificial și plin de ură, alcătuit din fel-de-fel de insinuații, absurdități, tîmpenii,falsuri,semiadevăruri,subiectivități, viziuni unilaterale și alte abordări de acest soi în scopul de a ponegri cu orice preț – vădit sau vualat – cetățenii RM care se pronunță deschis pentru integrarea țării noastre în UE.
  Cît nu s-ar ascunde autorul păcătoasei opere după paravanul de cuvinte jignitoare la adresa celor ce susțin asocierea RM la UE – una iese evident la suprafață: această abordare murdară coincide în esența sa cu declarațiile sistematice, deșănțate, sperietoare, zoioase, zgomotoase, deșarte, dar permanent cu iz negativ, rupte din context și vădit antieuropene ale lui Voronin, Dodon, Formuzal, Șelin, Mișin și alți iubitori de Uniune Vamală(UV)…
  Pe lîngă toate cele menționate supra – autorul manifestă și un nihilism juridic inconfundabil, ducînd cu rea – voință cititorii în eroare.
  Astfel, el afirmă, că ”toate acestea se întâmplă sub steagul albastru cu 12 stele, care flutură victorios desupra instituţiilor de stat, chiar dacă nici măcar nu suntem membri ai acestei structuri”. Însă el se face mort în popușoi sau este chiar agramat, deoarece conform art.8 alin.(4) din Legea privind Drapelul de Stat al Republicii Moldova nr. 217 din 17 septembrie 2010, în locurile unde se arborează Drapelul de Stat poate fi arborat şi drapelul Uniunii Europene.
  Totodată, individul/autorul vizat reproșează că ”Societatea ucraineană de astăzi este un tablou perfect al unei societăţi est – europene în faza de „europenizare” intensivă, exact aşa cum a fost „europenizată” Rusia în 1917 de către Lev Troţki şi Vladimir Ulianov”.
  Un astfel de reproș este cu totul aberant, deoarece Rusia pînă-n 1917 era considerată în principiu țară europeană(cu specificul său monarhic), fără a mai avea nevoie de a fi europenizată suplimentar sau bolșevizată sălbatic de Troţki şi Ulianov…
  Dar principalul în acest murdar reproș antiucrainean/vualat constă în faptul că societatea ucraineană ar fi chipurile vinovată că are aspirații europene și totodată ea dă o ripostă zdrobitoare agresorului sălbatic/irațional din Est, care a încălcat grosolan dreptul internațional, adică Acordul Helsinki din 1975 și Acordul Budapesta din 1994 prin care se garantează integritatea Ucrainei, anexînd ilegal Krimeia și susținînd militar teroriștii din Lugansk și Donbas (manifestînd iarăși un primitiv și agresiv nihilism juridic)…
  Se face vrînd – nevrînd impresia că autorul execută sîrguincios, dar stîngaci, comenzi din Est(UV) bine plătite… Dar poate eu greșesc cumva?…Depun eforturi să cred că dau greș…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s