Uncategorized

Criza ucraineană pe înțelesul românilor


Dincolo de speculații și propaganda în presa internațională, pentru a înțelege mai bine situația din Ucraina, haideți să proiectăm situația de acolo asupra României.

Imaginați-vă, la un moment dat, cum câteva partide foarte populare din Ardeal vin la București și organizează o revoltă, cu susținerea SUA și UE, împotriva guvernului și președintelui existent, cu lozinca: “jos moldovenii și muntenii!”. Imaginați-vă cum toți cei care nu susțin politicienii ardeleni sunt bătuți, arestați, iar casele lor sunt incendiate.

Moldovenii și muntenii se refugiază în regiunile lor și organizează acțiuni de protest împotriva noii puteri. Noua putere, trimite tacuri la Iași, Craiova și bombardează la greu zonele civile. Au loc vărsări de sânge, soldate cu mii de morți, urmată cu o dezintegrare teritorială a țării.

La un moment dat, cetățenii Republicii Moldova, revoltați de fărădelegile Bucureștiului, sar în apărarea celor de la Iași, iar SUA și UE învinuiesc guvernul de la Chișinău de agresiune militară împotriva României și susținerea terorismului.

În aceeași perioadă, în România se organizează alegeri parlamentare, la care partidele din Ardeal acumulează 99% din voturi. Companiile occidentale primesc libertate deplină la extracțiile gazelor de șist și exploatarea zonei Roșia Montana.

Republica Moldova este izolată pe plan international, iar noul guvern de la București primește sprijin financiar și militar masiv în lupta cu “terorismul din est”.

Vă pare un scenariu fantezist? E ceea ce s-a realizat deja în Ucraina.

Anunțuri
Standard

6 gânduri despre „Criza ucraineană pe înțelesul românilor

 1. ion zice:

  scenariu paranoic scris de un bolnav patologic. nu are nimic cu realitatea. uniunea weuropeana nu I a astacat pe rusii din donbass ,ci la kiev au fostt turbulente. mortoi din donbass asu ca si crimimali pe germamia si rusia,marile puteri gazprom care negociaza pe cadavrele rusilor din donesk

  Apreciază

 2. ion zice:

  putin de mult daca intra in donbass razboiul era gata ca debarcarea din crimeea,in timp record,dar imbecilul racu nu vede ca putin joaca la cacialma ptr a si salva propriul regim ,pe cadavrele celor din donbass. evident ca si porosenko e un criminal care bombardeaza oameni,dar putin e la fel de crinal ca nu intra in donesk cu scopul de a santaja germania. rusia e pe criza si embargo,imbecilul racu vede prea multa propaganda,dar nu vede ca rusia nu are banii sa recondtruiasca donbass distrus de razboi,de aia nu intra, drept dovada ca moscova nu mai are ruble de pensii salarii ptr tiraspol,dar cum ar avea ptr 20 milioane rusi din ukraina? sveciuk si nina stsnski se poate sa intre in ue ca leanca,daca putin nu Isi salveaza regimul

  Apreciază

 3. ion zice:

  daca putin nu inventeaza un nou razboi in cecennia or afganistan isi pierde regimul care se clatina de la embargo economic international.putin cu rebelii din donbass intra in razboi daca nu intra cu trupele ca si in crimeea

  Apreciază

 4. asa tampenii vezi mai rar. bre Octavian, te credeam ceva mai inteligent, chiar daca vreai sa faci propaganda proruseasca, o faci ca un idiot. daca de proiectat asupra Romaniei ar fi ceva de genul ca Ungaria a platit si a ajutat niste partide ca UDMR sa ajunga la putere, pe cineva de genul victor orban sa ajunga presedinte, apoi dupa ce Romania mai multi ani ar fi negociat aderarea la UE si NATO, sa-l cumpere la negocieri secrete pe acest presedinte, de altfel hot si mafiot si ala sa refuze semnarea unui acord cu UE si sa zica ca baga Romania intr-o „uniune colhoznica” cu Ungaria, iar cand oamenii ar fi iesit sa protesteze, ar fi chemat killeri rusi sa-i impuste etc. iar apoi armata maghiara deghizata in „oameni verzi” sa intre si sa ocupe Ardealul. cam asa Doamne fereste ar fi situatia asemanatoare in Romania…

  Apreciază

 5. Pingback: Criza ucraineană pe înțelesul românilor | FrontPress.ro

 6. Domnule Octavian , va stimez foarte mult pentru acest articol ,este exact cee ace stiu si eu de cand a inceput .

  Eu sunt un simplu cetatean onest , dar pur si simplu ma ingrozesc la cat de dusmanoasa poate fi toata lumea pe rusi .

  Este clar ca daca rusii mai cedeaza odata ca in 89 dispar total ca natie ,probabil ca vor ajunge ca pieile rosii cativa printr-o rezervatie .

  Sunt insa convins ca si ei sunt constienti de lucrul acesta …

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s