Politica

PD scoate Republica Moldova la mezat?


O bombă care ar putea nărui șansele de a accede în parlament a Partidului Democrat a venit chiar din partea actualului ministru al economiei, candidat pe listele PD și finul lui Plahotniuc – Adrian Candu. În ultimul său interviu pentru agenția de știri RIA Novosti, acesta propune, nici mai mult, nici mai puțin, vânzarea tuturor obiectivelor strategice „investitorilor ruși”. E vorba de întreprinderea-gigant Moldtelecom, pe care Candu o apreciază la preț de 250 milioane dolari (după alte aprecieri, valoarea întreprinderii nu poate fi mai mică de 2 miliarde dolari), Căile Ferate ale Moldovei, rețelele electrice Red Nord și Red Nord-Vest, precum și de conectarea țării la conducta South Stream. În afară de această, aflăm de la Candu că actuala guvernare intenționează să modifice și Codul Funciar, pentru a permite persoanelor fizice și juridice străine să cumpere terenurile agricole, invitând și investitorii ruși „să investească în agricultura moldovenească”.

Sunt declarații de-a dreptul șocante, pentru că o astfel de “generozitate” față de străini nu a avut încă niciun politician în întreaga istorie a existenței Republicii Moldova.

Problema nu constă deloc în faptul că un investitor ar fi rus, american sau european. Într-o economie de piață, acest lucru nu contează deloc. Șocantă este această intenție de a ceda cuiva niște obiecte strategice, de care depinde viitorul acestei țări. Pur și simplu, există anumite lucruri în această țară, despre înstrăinarea cărora nici nu poate fi vorba, în principiu. De altfel, avem de a face cu e o trădare de țară de cele mai mari proporții, la care nici cei mai inveterați proruși nu au visat. Acum, chiar și Dodon pare un mielușel pe lângă „proeuropeanul” PD.

Mult mai straniu mi se pare faptul că nicio forță politică, mai ales cele reprezentate în actualul legislativ, nu a reacționat la afirmațiile de-a dreptul șocante a unui reprezentant al guvernului de la Chișinău.

La final, aș vrea să întreb pe domnul Candu: e vorba de o tentativă de a îmbuna „imperiul de la răsărit” în ajunul alegerilor parlamentare sau e o agendă clară de jefuire finală a tot ce a mai rămas de jefuit în această țară? Dacă e o strategie diplomatică – vă felicit. Dacă e vorba de a doua temere, atunci vă declar cei mai mari extremiști și trădători de țară, în privința cărora trebuie aplicare cele mai dure prevederi ale Codului Penal.

Așa creștem Moldova?

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s