reвaLюtzie

„Infantilismele dreptei” sau trei puncte obligatorii pentru mișcările de dreapta


Trebuie să recunoaștem că o bună parte a mișcărilor care se revendică conservatoare, tradiționaliste, de dreapta sau naționaliste suferă de boala infantilismului cronic. Vorbind la general, e vorba, în primul rând de captivitatea în trecutul istoric, în dorința de a reconstrui o anumită perioadă istorică, pe care o consideră a fi de aur, uitând că oamenii care au contribuit la anumite victorii se gândeau și ei la viitor, nu la trecut. Conflictele trecutului sunt proiectate pe situația politică și geopolitică din prezent, fapt care împiedică luarea unor decizii importante pentru soarta fiecărei națiuni.

O altă boală este revizionismul teritorial sau dorința de a recroi frontierele dintre state prin separatism sau unionism. E un moment care crează cele mai multe motive de ceartă între organizații de dreapta din diferite țări, chiar dacă fiecare grupare conștientizează prea bine faptul că nu este în stare să influențeze, nici cât negru sub unghie, deciziile în materie de politică externă a statului în care activează. În ciuda acestui fapt, discuțiile despre trasarea noilor frontiere, anularea anumitor tratate sau pacte din trecutul îndepărtat, chiar sunt luate în serios de niște mișcări care abia își permit să-și întrețină un sediu. În același timp, problemele vitale, care ar trebuie să fie pe primul plan, sunt ignorate, slăbind șansele formării unor alternative de dreapta la partidele și „societatea civilă” de Sistem. Ce au de împărțit între ei naționaliștii din Ungaria și România, naționaliștii polonezi și ruși? Chiar sunt atât de naivi să creadă că acum stă în puterea lor să discute despre harta lumii?

Care ar fi prioritățile mișcărilor de dreapta (conservatoare, tradiționaliste, naționaliste, monarhiste etc.) la ora actuală?

Primul punct din agendă, cucerirea și apărarea dreptului la exprimarea pozițiilor și a punctului de vedere diferit decât cel oficial, precum și dreptul la libera asociere în mișcări civice și politice, fără a întâmpina piedici sau a fi amenințat cu acțiuni represive din partea statului.

Punctul doi s-ar referi la dreptul de a apărara valorilor tradiționale la cele mai mici niveluri: familie, școală, biserică, cooperative, asociații, comunitate locală etc.

Punctul trei din agendă, ar fi cucerirea puterii politice în fiecare stat și influențarea deciziilor la nivel internațional prin colaborarea strânsă cu cât mai multe organizații din diferite țări, cu care există anumite tangențe ideologice, doctrinare, religioase.

Până în momentul în care această agendă nu este realizată, orice discurs legat de „uniri” sau „dezuniri” nu este doar contraproductiv, cum au demonstrat ultimele decenii, dar și periculos. În cele mai dese ori, astfel de jocuri sunt alimentate de serviciile secrete ale unor state, care încearcă fie să mențină ziduri de izolare între naționaliști, fie folosesc conflictele pentru acumularea unor capitaluri politice și consolidarea actualului Sistem. Divizarea la nivel internațional a mișcărilor de dreapta favorizează regimurile fanariote din fiecare stat, împiedicând consolidarea unor forțe cu adevărat revoluționare, care ar fi capabile să răstoarne actuala ordine satanică.

Iată de ce românii, basarabenii, sârbii, rușii, maghiarii, ucrainenii și ceilalți, ar trebuie să se gândească foarte serios la revizuirea platformelor mișcărilor sale, să-și strângă rândurile, pentru a trece de la un infantilism etnocentric și paseist, de la activitate marginală și de stradă, de la parastase și aniversări, la o luptă politică serioasă la nivel național și internațional.

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s