Politica

Mesaj pentru Mihai Ghimpu


Nu prea înțeleg poziția simpatizanților liberalilor, dar și a restul celor care se revendică drept “proeuropeni”. Până la urmă, care este motivul nemulțumirii? Faptul că avem o guvernare oligarhică și coruptă până în măduva oaselor sau de faptul că Partidul Liberal nu a fost acceptat la guvernare? Dacă PL este unicul motiv de nemulțumire, înțeleg că sunteți gata să vă resemnați și să acceptați, în continuare, o guvernare mafiotă, în cazul în care liberalilor se oferă un post în guvern? Unde se ascunde logica raționamentului vostru politic?

Pentru PL există doar două căi: fie caută să revină prin diferite căi, la guvernare, împreună cu PLDM și PD, fiind nevoit să accepte monopolul politic al „regimului celor trei Vlazi”, asumându-și toate consecințele acestei guvernări, fie se declară partid de opoziție și se angajează într-o luptă politică, în care și-ar propune scoaterea din viața politică și condamnarea penală, cu confiscarea averii, a lui Filat și Plahotniuc. Trebuie doar să recunoașteți că noua alianță de guvernare reprezintă răul absolut în Republica Moldova, fără debarcarea căreia nu va fi posibilă nicio reformă în următorul deceniu. Trebuie să vă determinați, odată și odată poziția: sunteți cu regimul oligarhic sau sunteți cu societatea care nu mai poate răbda actuala stare de lucruri. Cred că vă dați bine seama că o conservare a unui sistem putred dinăuntru, chiar dacă va fi fardat cu lozinci „proeuropene”, reprezintă o cale directă spre degenerare.

Tema centrală a luptei politice din următorii ani nu este „unirea cu România”, „aderarea la UE sau NATO” și nu „lupta identitară”. Ținta luptei politice din următorii ani este eliminarea regimului Filat-Plahotniuc, care sugrumă viața economică și politică din țară. Dacă acesta este obiectul pe care vi-l asumați, atunci sub acest steag trebuie chemați toți cetățenii nemulțumiți de actuala stare de lucruri, indiferent de viziuni politice și geopolitice, indiferent de limba pe care o vorbesc, indiferent de gusturi muzicale sau gastronomice.

Dacă doriți să vă faceți doar un PR politic, promovând exclusiv platforma partidului, pe care o susține doar un segment restrâns al cetățenilor, riscați să vă transformați într-o sectă politică, al cărui mesaj nu va fi înțeles de segmentul protestatar.

Oamenilor nu le pasă cine și cu cine a făcut alianță în Parlament. Oamenilor nu le pasă de simbolurile și programele partidelor. Oamenii s-au săturat de discursuri goale despre „viitorul european” sau „adevărul istoric”. Oamenii așteaptă, aici și acum, vreo schimbare spre bine: locuri de muncă, condiții decente de trai, siguranța personală și a familiei. Dacă nu sunteți în stare să oferiți toate acestea, retrăgeți-vă din politică și lăsați loc altora, care știu ce trebuie să facă.

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s