Politica

Vin teroriștii, miroase a alegeri


Întâmplător sau nu, exact în perioada aceasta a anului, în 2014, mass-media afiliată oligarhului Plahotniuc ne prezenta imagini de groază a unor teroriști, care iată-iată vin să pună capăt “parcursului european al Republicii Moldova”. Grupul de teroriști s-a dovedit a fi câțiva adolescenți, foști activiști Komsomol al PCRM, regrupați în marginalul ANTIFA. Desigur, o astfel de gașcă nu era în stare să ia cu asalt nici măcar un butic de ziare, ce să mai vorbim de preluarea controlului asupra întregului aparat de stat. Gluma a trecut drept serioasă, mai ales că fantoma „euromaidanului ucrainean” mai bântuia prin Europa. Analiștii angajați discutau la PublikaTV, cu fețe grave și serioase, despre pericolul iminent al unui război civil și numărau cadavrele care urmau să apară în PMAN.

„Întâmplător”, Republica Moldova se afla în plină campanie electorală, iar undeva pe coridoarele întunecate, cu geamantanele pline, cineva în sudorile frunții, se grăbea să scoată miliardul din țară. Cu gândul la “viitorul european” și de frica unui „război civil”, oamenii au votat cum au votat.

Iar e luna noiembrie, iar e anotimpul teroriștilor. De această dată, fiți atenți, insurgenții planificau ocuparea celor mai strategice obiecte:

1. Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici”

2. Magazinul ”UNIC”

3. Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei

4. Palatul Republicii

5. Teatrul Naţional de Operă şi Balet ”Maria Bieșu”

6. Filiala ”Moldova Agroindbank” de pe bd. Ștefan cel Mare, 182

Vă dați seama de „pericolul” care ne păștea? Un adevărat „masacru”, vorba titlurilor din presa lui Plahotniuc.

Ei, bine, acum nu suntem în campanie electorală, dar judecând după mersul lucrurilor în ultima perioadă, există o mare probabilitate să intrăm într-o nouă bătălie pentru fotolii de deputat.

O supersitiție populară spune: dacă la televizor apar teroriști, trebuie să ne așteptăm la noi alegeri.

Mă întreb totuși, ce vom face dacă într-o bună zi, Doamne ferește, într-adevăr ne vom confrunta cu un pericol terorist? Când mai râdem de spectacolele forțelor de ordine, amintiți-vă de istoria ciobănașului care striga sătenilor în glumă că năpădesc lupii, iar când lupii au năvălit cu adevărat, nimeni nu i-a mai sărit în ajutor. Nu te poți juca cu astfel de chestii, nici chiar în numele „integrării europene”.

Anunțuri
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s