Sociologie

De ce e nocivă legea cu „privire la asigurarea egalității”?


Mitul cu care vin partizanii așa-numitei legi cu privire la egalitate de șanse este că norma ar veni să apere niște drepturi. În realitate, legea doar dublează prevederile altor norme, cum ar fi Constituția, Codul Muncii, legea cu privire la drepturile consumatorului. Legislația Republicii Moldova era suficientă pentru a asigura drepturi egale pentru toți cetățenii (chiar și a celor cu orientare sexuală anormală). Care a fost atunci scopul unei legi care nu aduce nimic nou și de ce ar fi ea nocivă?

Legea cu privire la egalitatea de șanse avea cel puțin trei obiective: introducerea termenul de “discriminare” în legislația națională, care este unul ambiguu; înființarea unui Consiliu pentru Prevenirea și Combaterea Discriminării, finanțat din bani publici; oficializarea la nivel de stat a ideologiei gender, prin prisma căreia să fie interpretată legislația națională, în pofida faptului că legea fundamentală a statului, articolul 5(2) spune foarte clar că: “nici o ideologie nu poate fi instituită ca ideologie oficială a statului”. Or, prin activitatea Consiliului Nediscriminare, care preia sarcina unei Inchiziții, se instituționalizează o formă a unei poliții a gândirii.

Astfel, legea cu privire la egalitatea de șanse nu își are drept scop protecția unor categorii sociale, ci instituirea unui monopol ideologic la nivel oficial și aplicarea unor măsuri restrictive în privința celor care nu împărtășesc ideile așa-numitei “teorii gender” (care este doar o teorie și nimic mai mult). În special, e vorba de dreptul statului de a se implica în viața privată, de limitarea dreptului la opinie, la libera exprimare și dreptul la conștiință religioasă, în numele unui set de idei fixe ale unor activiști de neomarxiști.

Anunțuri
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s