Politica

Necesitatea unui bloc patriotic


Subiectul actualei campanii nu va fi orientarea pro-vest și pro-est. Miza actualei campanii va fi perpetuarea sau eradicarea unui regim oligarhic și mafiot, care a instaurat o adevărată stare de anarhie și incertitudine în toate sferele vieții. Acum, probabil nimeni nu mai este naiv să creadă că cetățenii noștri vor mai putea tolera încă patru ani o guvernare aflată sub papucul lui Filat și Plahothiuc.

Iată de ce cred că ar fi absolut necesară și vitală existența a unui bloc electoral patriotic, care s-ar putea impune cu forța și determina o reformatare radicală a puterii politice.

Țara are nevoie de un guvern și justiție nepartajată politici. Țara are nevoie de descentralizare administrativă și economică. Țara are nevoie de o verticală a puterii, care să impună o perioadă de purificare totală a structurilor de stat de toate elementele nocive. Fără acești pași, următorii ani promit a fi cea mai neagră perioadă din istoria Basarabiei.

Nu contează ce partide vor forma acest bloc. Cel mai mult, contează persoanele care vor figura pe listele acestuia și capacitatea acestora de a forma o majoritate, care să impună un guvern tehnocrat și puternic, capabil să recâștige încrederea oamenilor.

Astăzi cetățeanul nu alege între opțiunea “proeuropeană” sau “proeurasiatică”, ci între grupurile mafiote și forțele capabile să se opună acestui regim. Avem nevoie ca niciodată de o reconfigurare a vieții politic, care ar stârpi din rădăcină dictatura partidelor oligarhice. În acest caz, nu atât partidele sunt soluția, cât oamenii și ideile. Vremea partidelor a trecut. A venit vremea personalităților și ideilor îndrăznețe.

Standard

Lasă un comentariu